3dots.ro

Simona Halep, la indicația cui și cine i-a dat suplimentul contaminat cu Roxadustat

Simona Halep, la indicația cui și cine i-a dat suplimentul contaminat cu Roxadustat

Din motivarea deciziei de suspendare a Sport Resolutions, publicată de  Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), reiese faptul că Simona Halep a folosit un supliment contaminat cu Roxadustat la indicația lui Candice Gohier de la Academia Mouratoglou.

Candice Gohier, fizioterapeută, este persoana care l-a înlocuit pe Teo Cercel în staff-ul Simonei, chiar înainte de startul turneelor de hard în SUA, în august 2022.

La momentul respectiv, decizia lui Halep de a renunța la Teo Cercel a surprins pe toată lumea la vremea respectivă, preparatorul ei fizic, era cel mai longeviv membru din stafful său, și persoana care se ocupa inclusiv de prepararea suplimentelor nutritive.

”Totul e Mouratoglou acum! Echipa e 100% Mouratoglou! Tot ce mă înconjoară are legătură cu Academia lui și cu el! Credeam că o voi termina cu tenisul la 30 de ani, dar acum am început un nou capitol frumos și mă bucur de asta! Voi vedea cât de bună voi fi pe viitor! Da, am avut încredere în el din prima secundă! Deci totul e nou! Dar am încredere în el și mă simt în siguranță!“, a explicat Simona Halep care au motivele care au stat la baza acestei decizii.

La scurt timp după această schimbare, Halep a picat testul antidoping, efectuat la New York. Aici, Simona a jucat în turul I de la US Open, fiind eliminată în turul I de către Daria Snigur, disputat pe 29 august 2022.

Ce scrie în motivarea publicată de ITIA?
Halep susține că prezența Roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat, în mod rezonabil, de ea sau oricine din echipa ei.

Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou – N.R.) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei trei suplimente fabricate de același producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că pe lista de ingrediente nu există nicio substanță interzisă. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele trei produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu era listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele trei suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022, cea care le-a și primit în mod direct de la distribuitor, în New York. Jucătoarea a început să folosească cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022.

Motivarea Deciziei ITIA in … by Mihai Epure

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs