3dots.ro

CTP, despre Simona Halep: Dacă se dovedește că s-a dopat voluntar, eu nu mai scriu nimic despre tenis

CTP, despre Simona Halep: Dacă se dovedește că s-a dopat voluntar, eu nu mai scriu nimic despre tenis

După o perioadă destul de lungă de tergiversări și amânări repetate, Simona Halep a fost audiată la Londra de către tribunalul independent Sport Resolutions, după ce, anul trecut, a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Surse citate de Gazeta Sporturilor afirmă că fostul lider mondial va afla verdictul în cazul de dopaj într-o perioadă ce poate varia de la câteva zile și până la maximum două săptămâni, termenul din regulament fiind unul destul de vag ”într-un timp rezonabil”.

În așteptarea verdictului, Cristian Tudor Popescu a declarat pentru Prosport că, deși este un fan împătimit al tenisului, nu va mai scrie despre acest subiect dacă se dovedește că Halep s-a dopat în mod voluntar.

”Pata pe viața și cariera ei nu poate fi ștearsă, deși, repet, nu cred că este vina ei și nu a făcut asta în mod conștient.

Vă spun clar că, dacă s-ar demonstra că Simona Halep și-a introdus în mod deliberat în organism substanțe dopante, eu nu mai scriu nimic despre tenis!

Înseamnă că nu m-am priceput nici la om, nici la sport, dacă Simona a făcut așa ceva! Nu pot să cred, pentru că am urmărit-o atâția ani și niciodată n-am văzut la ea o încercare de a trișa în timpul jocului”, a fost mesajul răspicat al gazetarului.

CTP a comentat și informația publicată de cotidianul spaniol Marca, potrivit căreia Simona Halep va primi, cel mai probabil, o suspendare de doi ani.

”Suspendarea de nouă luni nu cred că se mai poate lua în considerare. Oricum, ea va fi sancționată. Înțeleg că se poate scădea din ce a executat până acum.

Mai este însă a doua acuzație, legată de pașaportul biologic. Acolo a fost găsită o anomalie care duce la ideea unui doping repetat, în timp, care modifică acel parametru.

Ar fi foarte grav adcă se confirmă așa ceva, duce la o suspendare de patru ani și încheierea carierei Simonei”, a spus Cristian Tudor Popescu.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs