Simona Halep, acuzată că s-ar fi dopat la US Open: Mă simt complet confuză și trădată

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat că a suspendat-o ”provizoriu” pe Simona Halep pentru doping în timpul turneului US Open.

Halep ar fi folosit o substanță numită Roxadustat, inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA).

Instituția a analizat două probe prelevate în timpul US Open, ambele fiind pozitive.

Pe durata suspendării provizorii, Simona Halep nu are dreptul de a participa la niciun eveniment de tenis organizat de organismele de conducere ale sportului.

Potrivit sportivei, vestea a venit ca un şoc şi neagă că ar fi consumat intenționat substanțe interzise. Ea dă asigurări că va face tot posibilul pentru ca adevărul să iasă la iveală. 

”Azi începe cel mai greu meci din viața mea: o lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată.

Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, este prima reacție a Simonei Halep, publicată pe conturile sale de pe rețelele de socializare. 

Ce este Roxadustat
Roxadustat, vândut sub marca Evrenzo, este un medicament anti-anemie. Roxadustat este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Introdus pe lista WADA in 2011