3dots.ro

Jurnaliștii americanii sesisează o fractură de logică în cazul Simonei Halep: durerea de umăr apare doar când vine vorba de România!

Jurnaliștii americanii sesisează o fractură de logică în cazul Simonei Halep: durerea de umăr apare doar când vine vorba de România!

Jurnaliștii americani de la ”Tennis up to date” comentează decizia Simonei Halep de a se retrage din echipa de tenis a României, care urmează să o întâlnească ăe cea a Ucrainei în Billie Jean King Cup, ce se va desfășura în Florida în 12 și 13 aprilie.

În momentul în care a părăsit Statele Unite, după ce-a participat la Miami Open, Halep a declarat că simte efectele unei ușoare accidentări la umăr, spunând că durerile au apărut chiar în timpul meciului cu Paula Badosa, desfășurat în primul tur la turneul american.

Duminică, tatăl Simonei, Stere Halep, a motivat absența fiicei sale din lotul României pentru Billie Jean King Cup tot seama problemei de la umăr, spunând că durerile au apărut chiar înaintea revenirii ei pe teren.

Marea problemă este că motivul invocat pentru declinarea convocării în lotul României suferă de o mare fractură de logică. Pentru că, dacă durerile de la umăr scot din calcule prezența lui Halep în duelul cu Ucraina, în schimb, ele nu reprezintă un împediment pentru participarea ei la turneul WTA 250 de la Rouen, ce va avea loc între 15 și 21 aprilie, la doar două zile după…

Această anomalie fiziologică a fost remarcată și de jurnaliștii americani!

”Prioritatea lui Halep era să joace la Stuttgart, dar această posibilitate a fost anulată pentru că alte jucătoare, sub contract cu sponsorul principal al turneului, Emma Răducanu și Angelique Kerber, au fost înaintea ei în lista celor care urmau să primească wild-card-uri. De asemenea, tabloul era mult prea puternic, cu Iga Swiatek, Elena Rybaina, Coco Gauff și alte vedete, așa că, una peste această decizia ( aceea de a participa la turneul de la Rouen – N.R.) are logică.

În schimb, ea devine ridicolă în contextul motivului invocat pentru retragerea din echipa României de Billie Jean King Cup, care pune în pericol și visul participării Simonei la Jocurile Olimpice. Ea s-a retras de la echipa de Billie Jean King Cup din motive medicale, dar, din câte se pare, va reveni pe teren, fix în săptămâna de după meciul cu Ucraina, la Rouen“, notează tennisuptodate.com.

Sursa citată apreciază totuși că participarea la Rouen poate reprezenta, totuși, un câștig pentru Halep, în vederea participării la JO 2024, de la Paris.

”Ca să fie prezentă la Jocurile Olimpice, printre condițiile care trebuie îndeplinite de Simona Halep e să fie prezentă în Top 400 mondial. După turneul de la Rouen, ea poate face pasul chiar spre o clasare în Top 300“.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs