Simona Halep, învingătoare într-o luptă crâncenă în finala de la Dubai

Autor:

Data:

Încurajată de publicul entuziast prezent în arenă ca de-o adevărată galerie de fotbal, Simona Halep s-a impus în finala turneului de la Dubai în meciul disputat în compania rusoaicei Elena Rybakina, numărul 19 în clasamentul WTA.

Rybakina a fost un adversar incomod pentru Simona, rusoaica fiind mai tânără cu opt ani, mai înaltă cu 16 centimetri, etalând un joc simplu, dar cu lovituri foarte puternice și rareori imprecise, fără greșeli neforțate. 

După ce a pierdut primul set, în căutarea jocului prin care să contracareze atuurile adversarei, puțin demoralizată de faptul că loviturile sale nu treceau de barajul rusoaicei, Simona a revenit în joc cu tenacitate, cu spiritul de luptă pe care îl cunoaștem și care a impus-o în elita tenisului mondial.

În lipsa lui Cahill, în acest meci, cel care i-a oferit sfaturi lui Halep a fost antrenorul Artemon Aportu Efremov, care prin calmul și explicațiile sale a reușit să o stabilizeze emoțional și să o facă să se concentreze către un joc consistent.

Simona a luptat cu atât de multă înverșunare, încât în momentele în care reușea să returneze mingi aproape imposibile, uluită, adversara sa, în fața unei finalizări ușoare, rata, trimițând mingea în fileu.

Setul al treilea a început sub povara statisticilor, care spuneau că Rybakina nu mai pierduse un meci în care a ajuns în setul decisiv din septembrie 2019, de la Wuhan, unde fusese învinsă de Sabalenka.

Rybakina a făcut primul break, Simona revenit. Meciul a devenit mai bun pe măsură ce trecea timpul, fiecare dintre cele două jucătoare au stors din ele orice fărâmă de energie, de inspirație, luptând cu abnegație pentru fiecare minge, la bătaie, neobosite, încercând să destabilizeze concentrarea celeilalte. 

Ar mai trebui menționat că rusoaica ar trebui să ia cu ea acasă fileul, care a fost clar de partea sa, oferindu-i puncte nesperate.

Simona Halep a găsit drumul spre victorie, în tie-break-ul setului, la capătul a aproape 2 ore și jumătate de luptă, impunându-se în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7-5). 

Încă o dată, Simona ne face să fim mândri că suntem români, chiar și pe cei care o contestă din când în când…

Leave a Comment