3dots.ro

Directorul turneului de la Miami, despre pericolul la care e supusă jucătoarea româncă: „Nu o omorâţi pe Simona Halep!”

Directorul turneului de la Miami, despre pericolul la care e supusă jucătoarea româncă: „Nu o omorâţi pe Simona Halep!”

Simona Halep revine în circuitul WTA în zilele următoare, prima sa adversară în turneul de la Miami fiind Paula Badosa. Românca, care începe de la zero în clasamentul WTA, a mai jucat de două ori cu sportiva iberică, aflată pe locul 73 WTA, câştigând ambele confruntări, ambele în 2022. Simona s-a impus în turul al doilea la Madrid, cu 6-3, 6-1, în primul meci, iar ulterior a câştigat la Wimbledon, în optimi, cu 6-1, 6-2.

În cazul în care va trece de Badosa, Halep va juca în turul doi cu belarusa Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, care nu va evolua în prima rundă.

S-ar putea spune că este o tragere la sorţi cu ghinion pentru fostul număr unu mondial, ceea ce l-a făcut pe James Blake, directorul turneului din Florida, să simtă nevoia de a atrage atenţia tuturor fanilor şi jurnaliştilor că aşteptările pe care le au de la româncă nu ar trebui să fie unele foarte mari și că aceasta are nevoie de timp pentru a înlătura presiunea de pe umerii săi şi să se bucure de tenis, urmând a-şi reveni treptat la forma care a consacrat-o.

De asemenea, James Blake a dezvăluit că îi păstrase un wildcard special româncei, în eventualitatea în care urma să câştige procesul de la TAS.

„Nu trebuie pusă presiune pe o jucătoare care nu a jucat atât de mult. Va fi determinant pentru traiectoria ei să ia lucrurile treptat şi să revină la forma normală în timp. Nu trebuie să o omorăm cu aşteptări nefondate”, a declarat James Blake în podcastul „Served with Andy Roddick„, conform tennis.com.

Totodată, Blake a dezvăluit că a discutat cu fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, iar acesta i-a spus că românca se află într-o formă fizică neaşteptat de bună, având în vedere perioada lungă de absenţă. Totuşi, el a atras atenția că antrenamentele nu pot fi substituite partidelor oficiale, astfel că e greu de anticipat performațele sportiva pe care le va atinge Simona în viitorul apropiat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis (@tennischannel)

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs