3dots.ro

Patrick Mouratoglou se declară vinovat în cazul de dopaj al Simonei Halep: „E o victimă! Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen”

Patrick Mouratoglou se declară vinovat în cazul de dopaj al Simonei Halep: „E o victimă! Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen”

Într-un clip video postat pe contul său de Instagram, Patrick Mouratoglou declară că el și echipa lui sunt pe deplin responsabili de faptul că Simona Halep a luat un supliment de colagen contaminat cu Roxadustat.

„Sunt încrezător în ceea ce privește viitorul Simonei, respectiv apelul depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, pentru că este un tribunal independent. Noi am reușit să identificăm de unde a apărut contaminarea. Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să știm.

Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare.

Sunt încrezător că acest tribunal independent va atesta că ea nu s-a dopat vreodată, că este o victimă și că trebuie să se întoarcă pe zgură cât mai repede pentru a continua să joace. Mi-a deschis ochii (această situație – N.R.) cu privire la faptul că orice sportiv ar putea fi găsit contaminat mâine, pentru că aparent asta se întâmplă tot mai des.

Produsele care ar trebui să fie curate sunt contaminate. Vorbim despre niveluri extrem de scăzute de ceva (n.r. – o substanță).

Când zic extrem de scăzute chiar sunt extrem de scăzute, cu zero efecte, dar se întâmplă să ai în sistem ceva ce n-ar trebui să fie acolo, dar care determină un rezultat pozitiv la un test anti-doping. Iar asta e teribil. Pentru că ești complet nevinovat. Reputația ta este afectată că numele îți este asociat cu dopajul, deși nu te-ai dopat, cariera ta se oprește pentru o perioadă de timp, care poate fi îndelungată. Îți poate afecta întreaga carieră. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că n-ai făcut nimic.

Mi-a deschis ochii, pentru că i se poate întâmpla oricui și trebuie să fii 100% sigur că așa ceva nu se poate întâmpla, în momentul în care alegi mărci de suplimente”, afirmă antrenorul Patrick Mouratoglou în intervenția sa pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs