3dots.ro

Jurnaliștii americani, despre lacunele din cazul Simonei Halep:  Nu mai e o vorba de pedepsirea trișorilor, ci de o negociere

Jurnaliștii americani, despre lacunele din cazul Simonei Halep:  Nu mai e o vorba de pedepsirea trișorilor, ci de o negociere

Din articol:

Faptul că Simona Halep nu acceptă verdictul dat de tribunalul independent din Marea Britanie care i-a judecat cazul și a anunțat deja că va face apel la TAS i-a determinat pe jurnaliștii americani de la tennis.com să abordeze din nou cazul de dopaj în care este implicată.

Punctul lor de vedere este unul critic la adresa programelor antidoping stabilite la nivel mondial, considerând că nu este normal ca jucătorii găsiți vinovați să își poată negocia ulterior pedeapsa primită.

”Care este sensul unui program riguros antidoping, oricum, dacă atât de mulți oameni refuză pur și simplu să accepte rezultatul? Aceasta nu este o problemă strict legată de Simona Halep.

Acesta este un subiect recurent atunci când dopajul aduce căderea unui sportiv din grații. Șocul și dezamăgirea pot fi copleșitoare. Criticile aduse procesului care duce la o suspendare pot părea, de asemenea, valide, în urma unui apel care foarte des se finalizează cu o sentință mai redusă.

Reducerea sentințelor face ca soluționarea cazurilor de dopaj să nu mai semene cu pedepsirea trișorilor, ci mai degrabă cu o negociere în instanță pentru a reduce o amendă de viteză la o infracțiune mai mică”, concluzionează tennis.com.

În privința modului în care Simona Halep a fost depistată pozitiv, jurnaliștii americani salută introducerea, din 2013, a folosirii pașaportului biologic pentru semnalarea unor activități metabolice neobișnuite, instrument ce a putut permite concluzia că Halep s-a dopat cu Roxadustat, cantitatea de substanță ce a fost găsită în corpul său fiind mult prea mare pentru a fi produsă de un supliment contaminat, care îi era administrat sportivei, dar pe care, în mod misterios, nu l-a raportat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs