3dots.ro

L’Equipe. Expertul care a analizat firele de păr ale Simonei Halep: „Suntem pe cale să condamnăm o nevinovată!”

L’Equipe. Expertul care a analizat firele de păr ale Simonei Halep: „Suntem pe cale să condamnăm o nevinovată!”

Jean-Claude Alvarez, unul dintre experții care au fost citați ca martori la tribunal de avocații Simonei Halep, este sigur că românca este nevinovată. Convingerea sa vine după ce a analizat firele de păr ale sportivei românce și a fost făcută publică în L’Equipe, după ce, în timpul procesului nu a avut dreptul să discute pe acest subiect.

În decizia făcută publică ieri, tribunalul Sport Resolutions a sancționat cu o suspendare de patru ani cele două abateri de care a fost acuzată Simona Halep şi anume: prezenţa în proba de urină şi utilizarea substanţei Roxadustat, precum şi utilizarea unei substanţe sau metode interzise pe parcursul anului 2022, pe baza recoltării şi analizei a 51 de probe biologice de sânge oferite de sportivă ca parte a programului paşaportul biologic.

O asemenea măsură ar trebui să se bazeze pe probe incontestabile, dar Jean-Claude Alvarez, director al laboratorului de toxicologie CHU de Garches din Franța, oferă o variantă total diferită.

Jean-Claude Alvarez are o carieră profesională impresionantă – membru al Curții de Apel din Versailles și membru al Academiei Naționale de Medicină și Farmacie din Franța. El a fost unul dintre experții citați ca martori pe care Simona Halep i-a chemat la audierile de la tribunalul Sport Resolutions.

Expert în farmacologie și toxicologie, Jean-Claude Alvarez a analizat firele de păr ale sporivei din România și a ajuns la o concluzie clară: Simona Halep nu a luat roadustat.

Dacă pe perioada anchetei el nu a putut discuta cu presa, odată verdictul dat, Jean-Claude a acordat un interviu pentru L’Equipe în care și-a precizat punctul de vedere.

„Ai crede că visezi. Suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală!

Având în vedere concentrația din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat în mod eficient. Roxadustat este o substanță care abia există în Europa, nu există în Statele Unite”, a declarat profesorul Jean-Claude Alvarez pentru L’Equipe.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs