Simona Halep, pe lista US Open 2023. Să aibă organizatorii mai multe informații despre verdictul pe care îl va primi?

Autor:

Data:

Simona Halep, pe lista US Open 2023. Să aibă organizatorii mai multe informații despre verdictul pe care îl va primi?

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când părăsea competiția de la US Open în primul tur, eșec surprinzător în fața ucrainencei Daria Snigur.

Suspendată provizoriu după o probă pozitivă la roxadustat, dubla campioană de Grand Slam așteaptă un verdict din partea organizației independente Sports Resolutions. Răspunsul ar trebui să apară chiar în zilele următoare.

Între timp, o veste cel puțin interesantă vine de la New York. Potrivit freelancerului Daniel Radu, Halep a fost introdusă pe lista preliminară a jucătoarelor de la US Open 2023.

Simona Halep apare la poziția 55 pe lista preliminară a jucătoarelor ce urmează să participe la US Open. În dreptul sportivei noastre apare mențiunea ”suspendată provizoriu”.

Asprectul cel mai interesant este faptul că până ieri numele Simonei Halep nu apărea pe lista organizatorilor de la US Open. Să aibă organizatorii americani mai multe informații despre verdictul pe care îl va primi Halep?

Halep a avut același statut pe durata întregului an 2023, dar nu a apărut până în acest moment pe altă listă preliminară, indiferent de nivelul competiției.

Includerea pe lista turneului de la New York nu reprezintă nicio certitudine în privința unei decizii favorabile în procesul Simonei Halep. Dar, participarea sa la US Open s-ar putea produce în cazul în care sportiva noastră ar primi pedeapsa minimă, un an de zile.

Simona Halep încă așteaptă verdictul din partea Sport Resolutions
Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022.

Ulterior, pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că pe numele lui Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, faptul că în pașaportul ei biologic ar exista „iregularități”.

Ambele acuzații, cumulate, pot duce la o suspendare de minimum 4 ani pentru dopaj și, practic, pot să îi încheie cariera sportivei din România. Speranța Simonei este un verdict ce nu depășește 2 ani.

Următoarea cale de atac a Simonei Halep, în cazul unui verdict nefavorabil, ar fi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În mare, cazul s-ar putea încheia cu o concluzie în această vară.