3dots.ro

Răspunsul companiei producătoare a suplimentului pe care apărarea Simonei Halep îl consideră vinovat de contaminare: Nu vede niciun ban!

Răspunsul companiei producătoare a suplimentului pe care apărarea Simonei Halep îl consideră vinovat de  contaminare: Nu vede niciun ban!

Simona Halep a dat în judecată compania producătoare a suplimentului de colagen contaminat cu Roxadustat, în speranța că va recupera banii pierduți în urma scandalului de dopaj.

Apărarea Simonei Halep, potrivit căreia s-a contaminat după ce a ingerat suplimentul KETO MCT înainte de US Open, nu a ținut în fața instanței sportive. Halep speră să aibă câștig de cauză în civil: ”Am dat în judecată compania canadiană, cred că în urmă cu o lună și ceva. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri”, a declarat Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, la Euronews.

Tennis-Infinity notează că firma canadiană refuza să ia în considerare vreo asumare a vinovăției în acest caz de dopaj, folosind drept argument decizia tribunalului Sport Resolutions, care a concluzionat că urmele de Roxadustat găsite în probele lui Halep nu pot proveni doar din suplimentul KETO MCT.

”Schinoussa Superfood, compania producătoare a suplimentului, cu sediul în Canada, nu a făcut încă vreun comentariu public. Dar, în timpul procesului, a transmis că instanța a admis afirmațiile lui Halep că a luat suplimente contaminate, dar și că acea cantitate găsită în corp nu ar fi putut proveni din doza ei de supliment. Suspiciuni suplimentare cu privire la neregulile sale din pașaportul biologic nu au făcut decât să întărească decizia instanței de a o suspenda pe jucătoare”, scrie sursa citată.

Speranțele Simonei Halep de a obține circa 10 milioane de dolari despăgubiri sunt năruite și de faptul că Daniel Eichner, președintele Laboratorului de Testare a Cercetării și Medicinii Sportive din Salt Lake City, acreditat de WADA, a adus contraargumente privind concentrația de Roxadustat din corpul româncei și din suplimentul pe care îl lua.

Pe baza analizelor făcute de dr. Alvarez – expertul angajat de Halep, Eicher spune că Simona ar fi trebuit să consume 900 de doze de KETO MCT (de câte 10 grame, atât cât susține că a luat în fiecare din cele 5 zile), pentru ca în corpul ei să ajungă concentrația de Roxadustat reieșită la testul anti-doping.

Totuși, în caz de nereușită, Simona Halep ar mai putea intenta un proces companiei canadiene după ce va avea un răspuns – favorabil – de la TAS, acolo unde a atacat decizia ITIA.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs