3dots.ro

Simona Halep, prima reacție după suspendare: ”Fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele în fața acestor acuzații false”

Simona Halep, prima reacție după suspendare: ”Fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele în fața acestor acuzații false”

Într-un comunicat publicat pe conturile sale de pe rețelele de socializare, Simona Halep denunță decizia tribunalului din cadrul Agenției Intenaționale pentru Integritate în Tenis, care a decis suspendarea sa pentru o perioadă de patru ani, considerându-se nedreptățită și argumentând în favoarea sa prin conduita sportivă ireproșabilă pe care a avut-o de-a lungul carierei sale.

De asemenea, Halep spune că doi dintre cei experți consultați de tribunalul sportiv și-au schimbat opinia în legătură cu probele analizate după ce i-au aflat identitatea, sugerând că împotriva sa s-a declanșat un complot.

”Astăzi, un tribunal din cadrul Agenției Intenaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat o decizie provizorie în cazul meu.

Ultimul an a fost cel mai greu din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața tenisului. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani și am contestat-o potrivit prevederilor legale.

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzații aduse de ITIA – un test de urină pozitiv pentru o substanță interzisă și o încălcare a Programului de Pașaport Biologic (ABP).

Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele și am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns înlegătură cu dosarul ABP.

Deși sunt recunoscătoare să am în sfârșit un deznodământ în fața unui tribunal, după numeroase întârzieri nefondate și cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt șocată și extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal.

Cred într-un sport curat și, în aproape două decenii ca jucător profesionist de tenis, de-a lungul a sute de turnee și două titluri de Grand Slam, am fost supusă la peste 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă există substanțe interzise – toate au fost negative până la 29 august 2022.

Înaintea sezonului pe hard, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului, am revizuit suplimentele nutritive. Niciunul dintre ingredientele enumerate pe aceste noi suplimente nu includea substanțe interzise, însă acum știm – și tribunalul a fost de acord – că unul dintre ele era contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu inițial pozitiv până în prima parte a anului 2023, toate rezultatele fiind negative.

În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzație ABP numai după ce grupul său de experți a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei experți să își schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA.

ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experți care au analizat doar parametrii mei sanguini – care s-au menținut timp de aproape 10 ani în același interval.

Acest grup de experți a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepție a unui test pozitiv din 29 august 2022, pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut și care, dacă luăm în considerare testul meu negativ făcut cu trei zile înainte de testul pozitiv, ar fi putut fi cauzat de o expunere accidentală la roxadustat.

Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor și a fanilor tenisului din întreaga lume.

Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele în fața acestor acuzații false și pentru a mă întoarce pe teren.

Intenționez să apelez această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză”, este mesajul publicat de Simona Halep pe conturile sale de pe rețelele de socializare.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs