Simona Halep părăsește Australian Open, după un meci ca într-un roller-coaster

30 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Semifinala Australian Open dintre Simona Halep și Garbine Muguruza s-a disputat sub un soare dogoritor și o căldură departe de limitele confortabilului chiar și pentru cei care au stat doar pe scaunele din tribunele arenei Rod Laver - 39 de grade Celsius.

Simona Halep părăsește Australian Open, după un meci ca într-un roller-coaster

Simona a intrat pe teren extrem de încrezătoare, gata de luptă. De partea cealaltă, Muguruza era ferm convinsă că se poate impune doar în condițiile în care va fi mai agresivă, chiar cu riscul de a rata mai mult.

Nu foarte spectaculos, primul set a demonstrat abilitățile celor două jucătoare, care au controlat jocul pe rând, în funcție de nivelul de concentrare și de stăpânirea de sine a fiecăreia dintre ele. Simona a avut un prim serviciu mai bun, dar Muguruza a fost cea care a făcut primul break, jucătoarea noastră având nevoie de șase sanse pentru a reveni în joc. 

Setul a fost decis în tie-break, schimbarea de situații fiind una extrem de pasionantă, Simona având două ocazii de a-l câștiga. S-a impus Muguruza, cu 10-8, demonstând că în tenis poți învinge și cu mai puține mingi câștigate decât cea pe care a învins-o (49-44, în favoarea Simonei). A fost primul set pierdut de Halep în cadrul turneului.

Pierderea primului set a făcut-o pe Halep să intre extrem nervoasă pe teren în setul doi, făcând praf o rachetă după o minge ratată, sub privirile consternate ale lui Cahill. Simona s-a zbătut să reintre înt-o zonă confortabilă din punct de vedere emoțional, pe figura sa citindu-se îndărjirea.

Setul a continuat într-un joc teribil al nervilor, Au fost momente în care SImona n-a atins mingea pe serviciul adversarei, Muguruza alternând așii, cu dubla greșeală. Simona a reuști un break, Muguruza a revenit spre sfârșitul setului, egalând la 5, după un game în care pur și simplu îți venea să sari în teren din fața televizorului. 

În cele din urmă, Muguruza s-a impus în fața lui Halep, într-un joc în care Simona a arătat prea puțin din ce știe și poate. Meciul a fost ca într-un roller-coaster, cu suișuri și coborâșuri, în care a primat agresivitatea lui Muguruza și faptul că Simona a pierdut cele două mingi de set în tie-break. Păcat!

Comentând partida, Mats Willander crede că pentru a progresa, și a face față mai bine unor adversare cu un joc asemănător celui practicat de Muguruza, pentru a le domina, Halep ar trebui să-și îmbunătățească mai mult serviciul și să înceapă să vină mai des la fileu.


CLICK - Follow us on Google News