Simona părăsește Australian Open, învinsă de Serena Williams

16 Feb 2021 | scris de Ioana Tomozei

Și a fost cea de-a douăsprezecea confruntare dintre Simona și Serena.... Prima a avut loc în urmă cu zece ani, în 2011, la Wimbledon, și s-a încheiat cu victoria americancei în trei seturi.

Simona părăsește Australian Open, învinsă de Serena Williams

În acel moment, Serena avea 30 de ani, ocupa locul 25 mondial și avea în palmares 13 trofee de Grand Slam. Simona, 20 de ani, participa pentru prima oară pe tabloul principal de la Wimbledon, fiind a 56-a jucătoare a lumii. 

Zece ani mai târziu, față în față la Melbourne. Schimbate fizic și emoțional, după ce au trecut amândouă prin triumfuri și dezamăgiri în toată această perioada.

Din păcate Simona a părăsit turneul, fiind învinsă de americancă în două seturi, scor 6-3, 6-3.

Halep a depins mai mult de greșelile adversarei, Williams dominând clar partida și impunându-și, la nivel tactic, jocul.

Williams s-a prezentat la Melbourne în cea mai bună fizică a sa, cu un prim serviciu devastator și scurtând mingile disputate prin forța și unghiul loviturilor sale.

Americanca a început mai bine meciul și s-a distanțat rapid la 2-0, însă Simona a revenit și a restabilit echilibrul. Serena Williams a mai reușit un break, iar numărul doi mondial nu a mai avut puterea să revină și a pierdut primul act, scor 3-6.

Setul doi a debutat cu o altă Simona Halep pe teren. Românca a condus cu 2-0 și 3-1, dar a urmat o cădere inexplicabilă, coroborată cu o revenire fantastică a Serenei, care a câștigat cinci game-uri consecutive și și-a adjudecat și actul secund cu același scor, 6-3.

Serena Williams o va întâlni în semifinale turneului australian pe Naomi Osaka.

Trebuie să-i mulțumim Simonei pentru munca pe care a depus-o pentru a ajunge la acest nivel și pentru că datorită ei lumea a aflat din nou de România...


CLICK - Follow us on Google News