Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis și din orice activitate legată de tenis!

Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis și din orice activitate legată de tenis!

După mai bine de un an de la ultimul meci de tenis jucat și după ce a ieșit din clasamentul mondial, Simona Halep a aflat în cele din urmă verdictul tribunalului Sports Resolutions în cazul său de dopaj.

Simona Halep a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de patru ani din tenis și din orice activitate legată de tenis. Ea mai poate face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în termen de 21 de zile.

ITIA a emis astăzi după-amiază comunicatul oficial în care confirmă suspendarea.

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping.

Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open

– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei tri experți. Concluzia a fost că ”cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.

Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă

Explicația șefului ITIA după suspendarea-record primită de Simona Halep
”După o audiere complexă și riguroasă, am primit decizia tribunalului independent. Volumul de probe pentru ca tribunalul să ia această decizie a fost substanțial. Înțelegem interesul publicului în acest gen de cazuri și încercăm să rămânem cât de transparenți putem”, a explicat decizia Karen Moorhouse, directorul executiv al ITIA.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories