Verdict într-un caz de dopaj asemănător celui care o vizează pe Halep: patru ani de suspendare 

Autor:

Data:

Verdict într-un caz de dopaj asemănător celui care o vizează pe Halep: patru ani de suspendare 

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat astăzi verdictul într-un caz asemănător cu cel în care este implicată Simona Halep.

Este vorba de cazul jucătoarei Sydney Dorcil (20 de ani), depistată pozitiv în timpul unui turneu din Lima, Peru, în noiembrie 2022.

Sydney Dorcil, fost număr 1255 WTA, este suspendată oficial pentru dopaj de pe 10 ianuarie 2023. Probele A și B au conținut Boldenon – un steroid anabolic-androgen natural.

Americanca nu a negat acuzațiile, s-a prezentat în fața unui tribunal independent și a argumentat că substanța interzisă a ajuns în organismul său în urma unei contaminări, a unei injecții cu vitamina B12.

ITIA a considerat că probele prezentate nu sunt suficiente pentru a demonstra nevinovăția sportivei și a luat decizia de a o suspenda din competiții pentru o perioadă de patru ani.

”În acest interval, jucătoare nu are voie să participe sau să asiste la orice eveniment autorizat de tenis. Punctele și banii strânși în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023, între proba pozitivă și suspendare, vor fi retrași”, se arată în comunicatul ITIA.

Dorcil n-a mai jucat de pe 13 ianuarie 2023, așa că interdicția sa va expira pe 13 ianuarie 2027.

Și Simona Halep se află într-o situație asemănătoare: nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când părăsea competiția de la US Open în primul tur, eșec surprinzător în fața ucrainencei Daria Snigur.

Ulterior, românca a fost suspendată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, fiind depistată cu o substanță interzisă.

Halep a fost audiată în fața organizației independente Sports Resolutions la final lunii iunie. Un verdict în cazul său este așteptat de la o zi la alta.