Sorana Cîrstea: ‘Adidas îmi spunea: «Mai bine să fii frumușică și în top 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1»’

Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, susține că reprezentanții Adidas, compania de echipamente sportive cu care a colaborat până în 2016, i-au transmis că, în tenis, e mult mai bine să arăți bine, în top 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1.

Sorana Cîrstea, cu două trofee WTA cucerite  în palmares, a dezvăluit strategia pe care ar fi abordat-o Adidas la un moment dat într-o discuție.

”În general, contractele noastre sunt internaționale. Primești în funcție de cât vinzi.

Cel mai bine plătite sunt americancele, chinezoaicele, japonezele. Osaka rupe, a fost în ultimii ani cel mai bine plătită sportivă! Marea Britanie vinde, la fel Spania, Franța. 

Estul Europei nu prea vinde. Depinde foarte mult de tine, ca personalitate, ce inspiri, cum te prezinți”, a relatat Sorana în podcastul ”La Fileu”, găzduit de Speak.

”Îmi aduc aminte când aveam contract cu Adidas. Tot timpul îmi spuneau, având în vedere că arăt binișor pentru o sportivă, că «Mai degrabă arăți bine și ești în top 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1».

Când ești în top 20, oricum ești văzută, ești sus și stă lumea la fiecare turneu. Așa că îmi spuneau: «Mai bine ești frumușică și în top 20, decât… mai puțin frumoasă și numărul 1».

Vă dați seama, au și ei cotele lor, e o piață”, a mărturisit Cîrstea.