Yukon Arctic. Tibi Ușeriu a depășit punctul în care anul trecut a renunțat din cauza degerăturilor

02 Feb 2020 | scris de Anita Raicu

Tibi Ușeriu a anunțat că a parcurs într-o singură zi 100 de kilometri la Yukon Arctic, competiția de la Cercul Polar, și a depășit punctul în care anul trecut a fost nevoit să renunțe din cauza degerăturilor. Sportivul acuză, însă, dureri de stomac.

Yukon Arctic. Tibi Ușeriu a depășit punctul în care anul trecut a renunțat din cauza degerăturilor

Tibi Ușeriu relatează că, după 48 ore de cursă, în concurs au mai rămas 15 concurenți. Temperaturile scad treptat pe măsură ce sportivii merg spre nord, iar ziua sunt cam -20 grade, în vreme ce noaptea scad sub -30.

În primele 24 ore Tibi a parcurs 100 de kilometri, iar după 48 de ore avea trecuse de 170 de kilometri.

”Merge calculat, nu forțează deloc. După 40 ore a ajuns la Braeburn (km150), iar după un somn bun a plecat mai departe”, anunță susținătorii sportivului român.

În fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei sportivi: Tibi Ușeriu și înca doi sportivi din Elveția.

”Tibi doarme atunci când simte nevoia, nu așteaptă să ajungă în punctele de control. Este obișnuit cu frigul așa că își poate gestiona cursa așa cum dorește, ceea ce este un mare avantaj.

Elvețianul Fabian e coleg de suferință cu Tibi, anul trecut a fost oprit și el pentru degerături. Se deplasează cu viteză mare între punctele de control, dar nu doarme pe traseu, preferă să doarmă ăn punctele de control, așa că stă mult în puncte.

În acest moment Fabian și Tibi sunt singurii care au plecat din Braeburn, iar Fabian are un avans de aproximativ 3 ore. Tibi este bine odihnit și cu moralul ridicat”, mai spun susținătorii din țară ai lui Ușeriu.

În ultimul apel telefonic, Tibi Ușeriu a anunțat că este încrezător că va ajunge la finalul cursei, dar acuză dureri de stomac. Pe de altă parte, sportivul român spune că este încântat de peisajul de la Cercul Polar.


CLICK - Follow us on Google News