Ultimele detalii despre cazul Halep. Contaminarea accidentală a probelor sau mâncării, exclusă

Simona Halep este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open.

Printre variantele vehiculate în favoarea nevinovăției fostului lider mondial s-a numărat și scenariul în care cineva rău-intenționat ar fi contaminat probele date de Halep după meciul cu Daria Snigur, din turul 1 de la US Open.

Dan Mihai, un avocat român care activează la Sport Resolutions, tribunalul care urmează să o audieze pe Simona Halep, a explicat de ce acest scenariu nu este unul plauzibil.

"Probele nu sunt nominale. Simona Halep a fost pur și simplu un număr ca indiciu al probei de urina prelevată la US Open.

Experții laboranți care au analizat proba de urină a Simonei habar nu a avut că ea aparține lui Halep!”, a declarat Dan Mihai, citat de cotidianul Adevărul.

O altă variantă exclusă de avocat este cea în care mâncarea să fi fost contaminată accidental.

"Probele lui Halep sunt vital-necesare să fie suficient convingătoare pentru panel (completul celor trei arbitri Sport Resolutions care o vor audia pe Halep și martorii acesteia – N.R.)”, a afirmat avocatul Dan Mihai.

Paul Ciucur, celălalt avocat român din cadrul Sport Resolutions, a explicat că șansele ca versiunea contaminării accidentale să stea în picioare sunt minime:

"Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată", a afirmat Paul Ciucur.