Scene reprobabile la US Open. Un fost jucător de tenis, aproape să fie luat la bătaie în tribune: ”Aici e New York, nu nenorocita de Serbia!”

Scene reprobabile la US Open. Un fost jucător de tenis, aproape să fie luat la bătaie în tribune

Moment tensionat la US Open, în săptămâna în care au loc calificările. Sârbul Viktor Troicki, Fost număr 12 în clasamentul ATP, retras din tenis în 2021, în prezent antrenorul unui compatriot, a fost ținta atacului, din fericire doar verbal, al unui spectator recalcitrant.

Scenele, reprobabile pentru un teren de sport, s-au petrecut miercuri, în meciul din primul tur al calificărilor dintre Hamad Medjedovic, al 145-lea jucător al lumii, antrenat de Viktor Troicki, și croatul Borna Gojo, #106 ATP. Sârbul a cedat partida în trei seturi, 5-7, 7-6 (2), 4-6.

Tensiunile au escaladat în tribune după ce Troicki, 37 de ani, un apropiat de-ai lui Novak Djokovic, i-a reproșat unui spectator, localnic, că-l încurajează mult prea zgomotos pe adversarul sârbului, spunându-i acestuia, pe un ton răstit, să tacă din gură.

Americanul nu a stat pe gânduri și i-a răspuns lui Troicki, iar de acolo până la un conflict în toată regula a mai fost un singur pas.

Spectatorul american n-a primit prea bine apostrofarea primită și s-a năpustit în direcția sârbului. A folosit un limbaj violent, iar cei doi au fost aproape de o altercație fizică. A fost nevoie de intervenția ofițerilor de securitate pentru calmarea spiritelor.

”Ești un clovn nenorocit! Suntem 12 milioane de oameni în New York, suntem gălăgioși. Tu nu poți să suporți că încurajăm alt jucător, plângăciosule?!

Aici e New York, nu e nenorocita de Serbia! Acest nenorocit mi-a spus să tac din gură?, a strigat americanul în direcția lui Troicki.

Hamad Medjedovic, un tânăr jucător din Serbia, e protejatul lui Novak Djokovic. În 2022, Nole a început să-l sprijine financiar pe tânărul său compatriot, acoperindu-i costurile necesare deplasărilor la turnee, precum și salariile antrenorilor și fizioterapeuților săi.