Un bărbat a încercat să smulgă steagul de pe sicriul Reginei Elisabeta

18 Sep 2022 | scris de Anita Raicu

După o așteptare de 14 ore la coadă imensă formată de supușii care vor să aducă reginei un ultim omagiu, un bărbat a reușit să înșele vigilența polițiștilor și s-a repezit încercând să ia steagul care acoperă sicriul Reginei Elisabeta a II-a.

Un bărbat a încercat să smulgă steagul de pe sicriul Reginei Elisabeta

Poliția prezentă în Westminster Hall l-a trântit la pământ și l-au scos rapid în afara zonei, în prezent fiind în arest.

Transmisiunile în direct de la procesiune au fost întrerupte timp de aproximativ 15 minute, relatează The Sun

Incidentul s-a produs vinerea seara, la câteva ore după ce Regele Charles împreună cu Prințul Edward, Prințul Andrew și Prințesa Anne și-au vegheat mama, continuând o tradiție emoționantă cunoscută numele de Priveghiul Principilor.

Persoanele prezente în sala au privit îngrozite cum tânărul a sărit peste culoarul de protecție și a alergat spre sicriul Majestății Sale apucând cu ambele mâini steagul regal, în încercarea de a dezveli.

”Am crezut că cineva a leșinat și apoi am auzit un țipăt. Cineva s-a apropiat de sicriu, a apucat steagul și l-a tras. A luat partea de jos și a fluturat-o, pentru a vedea ce era dedesubt. S-a întâmplat atât de repede.

Sunt foarte supărat. Este o lipsă de respect față de trupul neînsuflețit.  Pur și simplu nu este ceea ce credeai că vei vedea vreodată”, a declarat un martor pentru The Sun. 

”Majoritatea celor care stăm la coadă vorbim între noi. El a ieșit în evidență prin faptul că era tăcut. Am văzut câțiva oameni care au încercat să converseze cu el, dar n-au reușit.

A ajuns la sicriu și a ridicat steagul, oamenii erau șocați. Ceea ce m-a surprins este că nu s-au mișcat gărzile. Totul a fost lăsat în seama Poliției“, a declarat o femeie care s-a aflat la coadă în apropierea bărbatului arestat după incident. 

Poliția metropolitană a declarat că bărbatul a fost arestat ulterior pentru o infracțiune în conformitate cu Legea privind ordinea publică și se află în prezent în arest.


CLICK - Follow us on Google News