Şumudică, un mare admirator al lui Erdogan: «Sper să conducă Turcia până va muri!»

26 Ian 2021 | scris de Anita Raicu

Marius Șumudică este unul dintre cei trei antrenori străini care activează în prezent în Turcia, conducând echipa Rizespor. Ceilalți doi sunt Dan Petrescu, la Kayserispor și Ricardo Sa Pinto, la fosta echipă a lui Șumudică,Gaziantep.

Şumudică, un mare admirator al lui Erdogan: «Sper să conducă Turcia până va muri!»

Probabil mulțumit de veniturile pe care le-a câștigat în Turcia, poate nostalgic după elogiile din copilărie, adresate ”conducătorului iubit”, Șumudică nu uită la fiecare instalare a sa la cârma unei echipe otomane să lase să se scurgă mieros ceva vorbe pentru conducătorul țării - Recep Tayyip Erdoğan.

Potrivit Telekom Sport, care citează presa turcă, Şumudică s-a declarat din nou un mare admirator al lui Erdogan.

”Iubesc Turcia! În alte părţi, trebuia să-mi placă baclavaua, aici trebuie să ador ceaiul. Am făcut tot ce a depins de mine ca să primesc paşaportul turcesc în Gaziantep, dar nu mi-a fost oferit.

Pot să merg oriunde cu paşaportul din România, n-am nevoie de viză, dar îmi doream să-mi arăt respectul faţă de această ţară. Aici câştig bani, deci aici e sufletul meu! Turcia e a doua mea casă.

Nu m-am întâlnit, deocamdată, cu preşedintele ţării, dar îl admir. Ajută sportul şi mereu am apreciat ceea ce a făcut pentru Turcia. Am spus că voi fi foarte fericit dacă îl voi putea întâlni vreodată. Sper să fie la conducerea ţării până când va muri”, a declarat Șumudică.

”Îl iubesc mult pe preşedintele Erdoğan. Aş vrea ca, într-o zi, să ne vedem faţă în faţă, să-i strâng mâna şi să-i spun: „Tu eşti patronul“. Aş vrea să-l întâlnesc, chiar şi pentru un minut!” - septembrie 2018, pe când Şumudică era la Al-Shabab Riad.

”Turcia are un preşedinte care iubeşte mult fotbalul. Cluburile sunt ajutate, preşedintele apreciază fotbalul. Turcia are noroc din acest punct de vedere şi, dacă faceţi o comparaţie cu România, puteţi vedea asta”. - ianuarie 2020, pe când Şumudică era la Gaziantep.
 
*Vreau să fie clar că eu nu mă refer la politică, nici nu mă pricep. Eu văd ce face Erdoğan în fotbal şi în Turcia, în general.

Sistemul medical e de top, turcii au gestionat bine şi criza de coronavirus. Au construit acum, în Başakşehir, un spital cu peste 4.000 de paturi pentru terapie intensivă, toate echipate complet, cu ventilatoare.

Eu sunt mai bolnăvicios şi am avut de-a face cu spitalele de acolo. Când am intrat într-un Acibadem, am crezut că eram la Hilton! M-au dus într-o rezervă cu condiţii de lux.

Şi sunt 6 astfel de spitale! Eu am ajuns în spitalul despre care îţi spun când am avut pneumonie gravă, în decembrie. Iar în fotbal, statul n-a contribuit doar cu bani pentru echipe, infrastructura e fantastică!” - aprilie 2020, pe când Şumudică era la Gaziantep.

Sau, poate, Șumudică e chiar un admirator al lui Erdogan, așa cum pe mulți român i-a atras pe vremuri Înalta Poartă...


CLICK - Follow us on Google News