Bacău. Un adolescent de 18 ani, suspect de infarct după rapelul cu vaccinul Pfizer

09 Iun 2021 | scris de Ioana Tomozei

Un adolescent de 18 ani din județul Bacău a suferit un infarct de miocard la două zile de la rapelul cu vaccinul Pfizer.

Bacău. Un adolescent de 18 ani, suspect de infarct după rapelul cu vaccinul Pfizer

Adolescentul, din comuna Livezi, sat Bălăneasa, județul Bacău, a suferit infarctul la două zile de la rapelul Pfizer, iar medicii au decis că o asemenea reacție adversă la vaccin ar fi necesar să fie făcută publică.

"Avem un caz al unui tânăr de 18 ani care a făcut rapelul la vaccinul Pfizer pe 5 iunie și a venit cu infarct de miocard în noaptea de 7 spre 8 iunie, în urgență la spitalul nostru.

Băiatul a avut încă din seara de 7 iunie dureri puternice în piept. După ce au încercat să-l stabilizeze la urgențe, acesta a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iași, unde i se va face coronarografie și angio CT”.

”Infarctul s-a produs pe un fenomen de vasculită și de tromboză pe vasele coronariene, cauzate de vaccin. Trebuie oprită acum vaccinarea copiilor și adolescenților, pentru că ei au riscuri la vaccin, dar nu au riscuri la Covid și atunci trebuie să așteptăm testarea 5-7 ani", au afirmat medicii din Bacău pentru cotidianul Național.

 ”Cel mai probabil vinovată este proteina spike, care este produsă de către corpul nostru în urma injectării cu vaccinul ARN mesager și începe să circule într-o cantitate mare în toate vasele de sânge, producându-se o lezare a endoteliului vascular, la nivelul tunicilor care căptușesc vasele”, susțin medicii.

Informația este confirmată, în parte, de managerul spitalului din Onești, Gelu Nicolcea.

”E un liceean, din comuna Livezi. A vanit cu dureri puternice în piept. A fost consultat cardio, după care s-a luat decizia de a-l trimite de urgență la Iași, cu suspiciune de infarct miocardic”, a declarat Gelu Nicolcea,. 

El a confirmat că tânărul abia făcuse rapelul de câteva zile, însă a declarat că nu poate fi făcută deocamdată vreo legătură.

”Sâmbătă a făcut rapelul, însă nu se poate face o legătură cu ce s-a întâmplat. Oricum, vom monitoriza cazul, având în vedere circumstanțele”, a mai precizat managerul Spitalului Onești. 

Deocamdată, tânărul a fost dus de echipajul SMURD la Spitalul de Cardiologie din Iasi.

”Nu există încă o confirmare a diagnosticului de infarct miocardic. Vom vedea după ce i se vor face testele necesare”, a declarat Diana Cimpoeșu, șeful UPU SMURD Iași pentru Ziarul de Bacău.


CLICK - Follow us on Google News