Unii români, revoltați de afișul în limba română întâlnit la standurile Tesco

23 Noi 2020 | scris de Monica Pavelescu

Lanţul de hypermarketuri Tesco afişează la unele standuri un mesaj scris în limba română, deci adresat românilor.

Unii români, revoltați de afișul în limba română întâlnit la standurile Tesco

”Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, este afişul afișat de Tesco.

Mesajul celor de la Tesco e considerat discriminator de unii dintre românii din Londra.

Printre ei şi Iolanda Costide, un arhitect român cunoscut în Londra,  care până în 1995 a condus Asociaţia Culturală a Românilor din Anglia.

Românca a reacţionat dur la vederea afişului şi a trimis o scrisoare de protest conducerii magazinului. 

”Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului.

Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română?

Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul româncei.

Pe de altă  parte, avertismentul celor de la Tesco poate fi privit ca o campanie firească, dacă luăm în considerare faptul că există destule semnale despre faptul că unii dintre conaționalii noștri au ca activitate principală furtul din magazine.


CLICK - Follow us on Google News