Un șofer dormea în timp ce mașina lui Tesla mergea cu 150 km/oră și ignora poliția

18 Sep 2020 | scris de Ioana Tomozei

Un canadian a fost pus sub acuzare pentru că dormea în timp ce mașina lui Tesla, aflată în modul Autopilot, a atins viteza de 150 km/oră, informează BBC.

Un șofer dormea în timp ce mașina lui Tesla mergea cu 150 km/oră și ignora poliția

Incidentul s-a petrecut în luna iulie, pe o autostradă din apropierea orașului Ponoka, la 100 de kilometri de Edmonton .

În momentul în care o mașină de Poliție a pornit semnalele luminoase de avertizare, și ceilalți șoferi s-au dat din calea ei, mașina Tesla a considerat că e necesar să accelereze. 

Poliția din Alberta a anunțat că atât șoferul cât și pasagerul din Tesla dormeau pe scaunele din față ale mașinii, care erau întinse.

"Nimeni nu se uita prin parbriz să vadă unde se îndrepta mașina", a declarat sergentul Darri Turnbull pentru CBC News.

El a spus că modelul Tesla a accelerat când poliția a pornit luminile, iar celelalte mașini s-au dat la o parte. "Nimeni nu părea să fie în mașină, însă mașina a accelerat pentru că traficul se eliberase în față ei", a mai spus Turnbull.

Șoferul mașinii Tesla, un tânăr în vârstă de 20 de ani, vă apărea în fața unui judecător în luna decembrie.

Inițial, el a fost amendat pentru depășirea vitezei legale și i-a fost suspendat permisul pentru 24 de ore, considerându-se că era obosit la volan, însă ulterior sancțiunea s-a transformat într-o acuzație de condus periculos.

Mașinile Tesla funcționează la nivelul doi de autonomie, adică șoferul trebuie să rămână alert și pregătit să preia controlul, iar mâinile trebuie să le țină pe volan.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunțat că speră ca mașinile produse de compania lui să devină complet autonome până la finalul anului, cu o implicare minimă din partea șoferului. Cu toate acestea, el a adăugat că există "multe probleme mici", care vor trebui rezolvate prin testare în trafic.


CLICK - Follow us on Google News