Teste simple prin care poți verifica dacă alimentele pe care le mănânci sunt naturale sau contrafăcute - video

03 Sep 2021 | scris de Anita Raicu

Printre principalele noastre îngrijorări din primele decenii ale secolului XXI este cea referitoare la calitatea alimentelor pe care le consumăm. Incitată mai degrabă de obținerea unor profituri din ce în ce mai mari, industria alimentară pare să fi devenit o concurentă a celei chimice, multe dintre produsele oferite spre consum populației respectând mai degrabă regulile reacțiilor chimice, decât pe cele tradiționale.

Teste simple prin care poți verifica dacă alimentele pe care le mănânci sunt naturale sau contrafăcute - video

Gustul ne este înșelat, la fel ca și percepția vizuală sau mirosul, și, de cele mai multe ori, produsele alimentare contrafăcute, par să atragă mai mult decât cele naturale.

De altfel, în acest sens, Parlamentul European a decis de curând ca alimentele de o calitate mai slabă, vândute în estul Uniunii Europene, să fie interzise, ca primă măsură luată după scandalul alimentelor cu dublu standard. 

În perspectiva ideii în care nu dorim să transformăm propriile organisme în eprubete de test a inspirației chimiștilor din industria alimentară, apare, firesc, întrebarea, cum am putea deosebi produsele contrafăcute de cele naturale.

O campanie desfășurată pe pagina de Facebook Blossom, ne oferă 16 teste aflate la îndemâna oricui, prin care putem verifica cu proprii ochi, dacă produsele alimentare de acasă sunt cu adevărat naturale!


CLICK - Follow us on Google News