The Sun. Pentagonul recunoaşte că deţine epave ale unor obiecte aeriene neidentificate

14 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Anthony Bragalia, cercetător în domeniul obiectelor aeriene neidentificate (UFO),  a dezvăluit pe blogul său că Pentagonul ar fi recunoscut că se află în posesia unor epave ale unor astfel de obiecte, pe care le-a şi testat, scrie The Sun.

The Sun. Pentagonul recunoaşte că deţine epave ale unor obiecte aeriene neidentificate

În 2017, Anthony Bragalia a solicitat Agenţiei de Informaţii în materie de apărare (DIA) date publice despre materiale ale unor potenţiale UFO-uri, conform legislaţiei privind dreptul la informare.

”Materialele respective pot fi rămăşiţe fizice recuperate de Departamentul Apărării sub formă de reziduuri, epave, resturi sau orice fel de materiale asociate cu fenomene sau obiecte aeriene neidentificate”, a scris cercetătorul în solicitarea sa.

El a cerut date despre materiale, provenienţa lor, circumstanţele şi metodele prin care au fost colectate, agenţia care le deţine şi rezultatele testelor în sensul proprietăţilor fizice, chimice şi al compoziţiei.

”Solicitarea mea de date publice a fost foarte precisă în sensul că mă interesează rezultatele testelor unor rămăşite provenite de la aceste obiecte/fenomene şi nu ale unor materiale deja cunoscute ştiinţei”, spune Bragalia.

Răspunsul agenției, a venit după trei ani - un material redactat de 154 de pagini, care ar conţine o confirmare uluitoare...

În documentul respectiv (publicat integral pe site-ul lui Bragalia - N.R.), Pentagonul ar fi recunoaște că se află în posesia epavelor unor obiecte aeriene neidentificate prăbuşite, dar şi că efectuează testarea unor materiale cu proprietăţi electromagnetice deosebite, cu mare potenţial pentru industria aerospaţială sau a sănătăţii.

Bragalia a declarat pentru tabloidul The Sun că, prin răspunsul pe care i l-a oferit, Pentagonul ”a admis posesia şi testarea unor resturi anormale provenite de la UFO-uri. Au putut afla unele lucruri despre materiale de construcţie care, în viitor, sunt capabile să ne schimbe viaţa pentru totdeauna”.

DIA i-a furnizat documente cu rezultate ale testelor efectuate care cuprind raporturi despre un metal care are proprietatea de a memora forma în care este dispus - nitinol, un aliaj nichel-titan) -  capabil să revină la forma sa după ce a fost deformat.

”Articolul a menţionat că acele resturi anormale ale unor obiecte aeriene neidentificate (redenumite fenomene) au fost analizate de un contractor privat.

Includerea unor rapoarte tehnice avansate despre nitinol este curioasă. Acesta reprezintă aliaj cu memorie care poate reveni la forma sa iniţială rapid şi instantaneu.

Această caracteristică de memorare a fost relatată de mulţi din martorii la incidentul de la Roswell (prăbuşirea a ceea ce se crede a fi fost un OZN în 1947, în New Mexico - N.R.)”, spune Bragalia.
 
Totuşi agenţia a invocat excepţii de dezvăluire şi termeni de confidenţialitate a datelor personale şi a omis detalii despre materiale - precum originea şi compoziţia chimică.

”În baza documentaţiei primite, se pare că resturile recuperate prezintă şi alte proprietăţi extraordinare.

În afara calităţii de a-şi aminti forma originală după un proces de deformare, unele dintre aceste materiale futuriste au potenţialul de a face lucrurile invizibile, să comprime energia electromagnetică şi chiar să încetinească viteza luminii.

Deşi o mare parte din detaliile raportului nu sunt publice, putem să întrezărim faptul că aceste tehnologii reprezintă un salt dincolo de proprietăţile materialelor cunoscute omului în prezent.

Locaţia epavelor UFO-urilor analizate de contractorul privat nu este cunoscută. În urmă cu câteva luni, Bigelow Aerospace şi-a concediat personalul şi a încetat activitatea. Foştii oficiali ai companiei au refuzat să comenteze”, a scris acesta pe blogul său.


CLICK - Follow us on Google News