tocilizumab, un medicament anti-artrită, folosit cu succes de medicii italieni în combaterea Covid 19

11 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Medicii de la Institutul Național Oncologic G. Pascale din Napoli au confirmat rezultatele foarte bune în tratarea Covid 19, obținute în urma administrării unui medicament anti-artrită pacienților infectați cu coronavirus, aflați în stare gravă, cu afecțiuni critice.

tocilizumab, un medicament anti-artrită, folosit cu succes de medicii italieni în combaterea Covid 19

”În 24 de ore, în urma terapiei s-au obținut rezultate excelente. Mâine, unul din cei doi pacienți căruia i-a fost administrat tocilizumab va fi externat, deoarece starea lui de sănătate s-a îmbunătățit. Astăzi vom începe administrarea tratamentului altor doi pacienți”, a declarat oncologul Paolo Ascierto, pentru Il Matino.

”Cercetătorii chinezi au fost primii care au confirmat eficacitatea acțiunii medicamentului anti-artrită tocilizumab împotriva noului coronavirus, care a condus la o îmbunătățire a stării de sănătate, în aproximativ 24-48 de ore, în cazul a 20 din cei 21 de pacienți cu coronavirus tratați ", a mai declarat Ascierto.

”Cunoaștem foarte bine mecanismul de acțiune al tocilizumab, care reprezintă metoda de tratare în sindromul de eliberare citocimică după terapia cu celule CAR-T în unele tipuri de tumori”, a spus oncologul. 

Ascierto a mai declarat că rezultate bune în urma administrării tocilizumab au fost obținute și în cazul altor pacienți, internați în centrele din Bergamo, Fano și Milano, dar că este foarte important ca utilizarea medicamentului să fie extinsă la nivelul întregii țări, pentru a salva cât mai multe vieți.

”Am stabilit o adevărată punte de cercetare cu colegii noștri chinezi, care au fost primii care au observat o îmbunătățire a stării pacienților tratați cu tocilizumab.

Rezultatele pozitive obținute în urma tratamentului cu tocilizumab trebuie să fie validate, iar pentru acest lucru este necesar un studiu național multicentric, doar colaborarea internațională ne va permite să dezvoltăm tratamente eficiente împotriva lui Covid-19”, a declarat și Gerardo Botti, director științific al Institutul Național Oncologic G. Pascale din Napoli.


CLICK - Follow us on Google News