Băsescu îl critică dur pe Barna: Are o abordare de penal. Nu poţi să ai pretenţia să fii preşedinte cu o asemenea declaraţie

22 Iul 2019 | scris de Monica Pavelescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat dur pe Dan Barna, după ce preşedintele USR a afirmat despre magistraţii CCR că sunt ”vârful de lance al penalilor din politica românească”, spunând că o asemenea abordare nu este cea pe care ar trebui s-o aibă un candidat la prezidențiale.

Băsescu îl critică dur pe Barna: Are o abordare de penal. Nu poţi să ai pretenţia să fii preşedinte cu o asemenea declaraţie

"Are o abordare de penal, nu cei nouă judecători ai CCR sunt penali, ci abordarea domnului Barna. Pentru a-şi atinge scopul, el murdăreşte o instituţie, în condiţiile în care votul de la CCR a fost 8 la 0....

Trebuie să ştie că o asemenea declaraţie este o declaraţie de penal, de om care nu are nimic cu legea, când la un scor de 8 la 0 spui că sunt penali toţi pentru că nu au dat cum a vrut politicianul.

Nu poţi să ai pretenţia să fii preşedinte al României când părerea ta despre CCR care îţi da o decizie cu 8-0 când spui că CCR este vârful de lance al penalilor. Nu poţi”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Băsescu a mai spus că judecătoarea Simina Tănase, propusă în CCR de Klaus Iohannis, nu s-a prezentat la votul privind validarea referendumului din laşitate.

”Am o singură precizare de făcut, judecătoarea lui Iohannis, al noulea judecător, doamnă Simina Tănase, care din laşitate nu s-a prezentat”, a declarat Băsescu, potrivit Hotnews
 
Reacţia fostului preşedinte vine după ce liderul USR Dan Barna a afirmat că magistraţii CCR au dovedit prin decizia de a respinge proiectele PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei, că sunt ”vârful de lance al penalilor din politica românească”.
 
Judecătorii Curţii Constituţionale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituţiei României şi au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei şi graţierii persoanelor care au comis fapte de corupţie încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.


Follow us on Google News