Traian Băsescu, liderului PNL: Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea !

01 Iun 2019 | scris de Monica Pavelescu

Unul din cei făcuți să facă politică, ca și Ion Iliescu, Traian Băsescu a simțit momentul politic, reacționând la declarația lui Ludovic Orban, care a afirmat, la Mediaș, că nu găsește normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. Băsescu îi atrage atenţia liderului PNL că datorită importanţei acestei categorii de specialişti, veniturile lor n-au fost impozitate nici în perioada de criză economică. 

Traian Băsescu, liderului PNL: Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea !

Potrivit fostului preşedinte, această industrie generează o contribuţie la PIB care, "în curând, va egala contribuţia întregii agriculturi autohtone".

Traian Băsescu mai avertizează asupra faptului că în UE, deficitul de specialişti IT este de un milion de persoane şi că, impozitarea salariaţilor din această industrie îi poate determina să plece din ţară.

__________________

"Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea!

Ţi-a dat ţie prin cap să impozitezi salariaţii din industria IT.

Ludovice, datorită importanţei acestei categorii de specialişti, veniturile lor n-au fost impozitate nici în perioada de criză economică. 

Acest lucru a făcut ca toate marile companii IT din lume să dezvolte în România mari centre de cercetare, de realizare programe industriale, centre regionale de mentenanţă etc, etc. absorbind integral forţa de muncă specializată produsă de toate marile universităţi ale ţării.

Ludovice, în afară de un imens prestigiu adus ţării, această industrie, concentrată în câteva blocuri de birouri din România, generează o contribuţie la PIB care, în curând, va egala contribuţia întregii agriculturi autohtone.

Ludovice, dacă te pui cu taxele pe ei, fetele şi băieţii aceştia au câte un scaun şi un calculator pe care într-o noapte le iau sub braţ şi au plecat în alte zări pentru că, partea esenţială, creierul, este la purtător.

Ludovice, ţara nu mai suportă încă un Dragnea care le ştia pe toate atât de bine încât, prin Legea Redevenţelor şi prin celebra OUG 114, a reuşit să alunge investitorii şi a blocat începerea investiţiilor pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Nu vrei tu să laşi industria IT în pace şi să promiţi că abrogi cele două acte normative care lovesc cumplit economia românească?

Ludovice, nu te lăsa ameţit de aburii victoriei la europarlamentare că rişti să-ţi pierzi permisul de conducere.

PS – în UE, deficitul de specialişti IT este de 1 milion de oameni.", este mesajul pe care Traian Băsescu l-a transmis lui Ludovic Orban, prin intermediul paginii sale de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News