Impresiile unui american despre România: ”Oamenii, extrem de prietenoși, dar mâncarea e scumpă” – video

Impresiile unui american despre România: ”Oamenii, extrem de prietenoși, dar mâncarea e scumpă” - video

Un alt american ce a descoperit că se poate trăi îmbinând utilul cu plăcutul, din vlogging-ul de călătorie, își împărtășește impresiile despre România, după ce a petrecut patru zile în țara noastră, alături de prietena sa, în București și Brașov, vizitând și Castelul Bran.

Jason Veiga spune, pe canalul său YouTube, intitulat ”Fly with Veiga”,, că scopul său este de a vizita minimum 100 de țări de pe glob, iar până acum a reușit să viziteze deja 30.

Jason și prietena sa au vizitat România, iar impresiile despre țara noastră sunt deja destul de populare, strângând aproape 10.000 de afișări pe YouTube.

Jason și prietena sa au închiriat un apartament pe Calea Victoriei și au fost încântați de zona unde s-au cazat, fiind practic la doar câteva minute de mers pe jos de majoritatea atracțiilor turistice importante din București.

”Sunt câteva locuri ce ne-au plăcut foarte mult, în frunte cu pasajul Macca-Villacrosse, Centrul Vechi, librăria Cărturești Carusel, fântânile din Piața Unirii și Palatul Parlamentului. Bucureștiul este un oraș scump în ceea ce privește mâncarea, nu e cum scriu unii pe internet”, spune Jason Veiga.

Despre relațiile cu ”băștinașii”, americanul și prietena sa au rămas impresionați de cât sunt românii de joviali.

”Toată lumea e foarte prietenoasă și nu m-am simțit vreo secundă în nesiguranță. M-a impresionat și faptul că în multe locuri din București sunt steaguri ale României. Ceea ce demonstrează faptul că locuitorii sunt mândri că sunt români”, mai spune americanul originar din San Diego.

Cei doi americani au mers și cu trenul la Brașov, parcurgând distanța București-Brașov în două ore și jumătate.

”Drumul cu trenul a fost foarte confortabil și am văzut multe peisaje de neuitat. Brașovul e un oraș încântător și ne-a părut rău că nu am putut rămâne o noapte acolo.

Drumul cu un Uber de la Brașov la Bran ne-a costat 30 de dolari, destul de scump. Mă așteptam ca la Bran să fie puțină lume, dar zona este una foarte animată, cu multe restaurante unde poți mânca foarte bine, chiar mai bine decât în București”, mai spune Jason Veiga.