3dots.ro

La Barcelona, de unul singur, riști să rămâi nemâncat! Restaurantele au început să refuze clienții singuri favorizând grupurile

La Barcelona, de unul singur, riști să rămâi nemâncat! Restaurantele au început să refuze clienții singuri favorizând grupurile

Barcelona este una din cele mai atrăgătoare destinații turistice europene, dar, poate tocmai și de aceea, industria ospitalității din regiune se pare că s-a decis să-și maximizeze profiturile cu orice preț…

Cel mai recent exemplu în acest sens este descoperirea unui reporte al cotidianului spaniol El Pais, care a realizat că pentru că urma să ia masa singur., sub diferite pretexte, a fost refuzat de mai multe restaurante.

Reporterul a încercat să cineze la mai multe restaurante, însă fără succes. S-a confruntat cu trei refuzuri, ospătarii spunându-i că toate mesele sunt ocupate, deși multe dintre acestea erau goale.

”La prima terasă am găsit o masă liberă, a venit repede un chelner și mi-a spus că este rezervată. Nu a fost așa. Imediat ce m-am ridicat, un grup de străini care erau în spatele meu s-a așezat la acea masă”, spune jurnalistul spaniol, citat de Euronews.

La un alt restaurant i s-a permis să comande, dar i s-a spus spus că are doar 20 de minute să-și termine mâncarea, iar la ultimul restaurant pe care l-a încercat i-a spus direct că terasa este doar pentru grupuri de turiști.

Decizia de a adopta această regulă are la bază considerente financiare: grupurile sunt mai susceptibile de a cheltui mai mulți bani decât turiștii care vin să ia masa singuri.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs