Barcelona este una din cele mai atrăgătoare destinații turistice europene, dar, poate tocmai și de aceea, industria ospitalității din regiune se pare că s-a decis să-și maximizeze profiturile cu orice preț…
Cel mai recent exemplu în acest sens este descoperirea unui reporte al cotidianului spaniol El Pais, care a realizat că pentru că urma să ia masa singur., sub diferite pretexte, a fost refuzat de mai multe restaurante.
Reporterul a încercat să cineze la mai multe restaurante, însă fără succes. S-a confruntat cu trei refuzuri, ospătarii spunându-i că toate mesele sunt ocupate, deși multe dintre acestea erau goale.
”La prima terasă am găsit o masă liberă, a venit repede un chelner și mi-a spus că este rezervată. Nu a fost așa. Imediat ce m-am ridicat, un grup de străini care erau în spatele meu s-a așezat la acea masă”, spune jurnalistul spaniol, citat de Euronews.
La un alt restaurant i s-a permis să comande, dar i s-a spus spus că are doar 20 de minute să-și termine mâncarea, iar la ultimul restaurant pe care l-a încercat i-a spus direct că terasa este doar pentru grupuri de turiști.
Decizia de a adopta această regulă are la bază considerente financiare: grupurile sunt mai susceptibile de a cheltui mai mulți bani decât turiștii care vin să ia masa singuri.