Italienii, scandalizați că, mai nou, li se taxează și cuburile de gheață din băuturi sau tăiatul sendvișului în două

Italienii, scandalizați că, mai nou, li se taxează și cuburile de gheață din băuturi sau tăiatul sendvișului în două

Italienii au început să se manifeste virulent pe rețelele de socializare, după ce, zilnic, managerii restaurantelor, barurilor și cafenelelor introduc noi costuri, la fiecare ieșire în oraș adăugându-se câte ceva de plătit în plus, scrie Corriere della Sera.

În acest sens, chiar zilele trecute, un bărbat care a intrat într-un bar din stațiunea Policastro Bussentino, din sudul provinciei Salerno, a constatat că a fost taxat cu 1 euro și 50 de cenți pentru cele trei cuburi de gheață prezente în paharele celor două băuturi comandate.

Drept dovadă, în nota de plată pe care a primit-o, și pe care a distribuit-o pe rețelele socializareî, prețul unei citronade, 2.50 euro, a fost rotunjit în final până la 3 euro de cubul de gheață.

Potrivit sursei citate, cazul menționat de clientul barului nu este unul singular, taxa pentru gheață fiind percepută și de alte localuri din sudul Italiei.

O situație și mai bizară a fost reclamată la un bar din zona lacului Como. Proprietara cafenelei Bar Pace a perceput o taxă suplimentară de 2 euro atunci când a tăiat un sandviș pentru două cliente care au dorit să-l împartă.

”Incredibil, dar adevărat”, a scris femeia. Nota de plată a fost de 15,70 euro, dintre care 2 euro au însemnat taxa percepută pentru un serviciu numit ”diviso a metà” (împărțit în două). Clienta nu și-a dezvăluit identitatea, dar profilul său de pe TripAdvisor arată că este o femeie din Milano, cu vârsta între 50 și 64 de ani.

Comentariul ei a devenit viral la începutul lunii august, iar Bar Pace a fost bombardat cu recenzii negative pe Facebook, Google și TripAdvisor de oameni revoltați de această practică. Valul de recenzii negative a scăzut ratingul Bar Pace la 2,7 stele din 5 stele, pe Facebook.

TripAdvisor a suspendat între timp recenziile pentru cafenea, invocând îngrijorări legate de evaluările de la persoane care nu au fost niciodată acolo. Cristina Biacchi, care deține Bar Pace împreună cu soțul ei, se întreabă de ce clienta supărată nu și-a exprimat îngrijorarea înainte de a plăti nota.

”I-am fi explicat că fiecare serviciu suplimentar trebuie plătit. A trebuit să folosim două farfurii în loc de una și s-a dublat timpul de spălat, am folosit și două suporturi pentru farfurii. Să tăiem sandvișul în jumătate ne-a luat ceva timp, iar munca trebuie plătită”, a declarat ea pentru ziarul italian La Repubblica.

Probabil, nu e departe momentul în care și în România vor fi preluate aceste ”noutăți” din domeniul industriei ospitalității..