Cât a ajuns să coste o simplă sticlă de apă plată în Mamaia, la început de sezon
Hăul creat între prețuri, prea mari, și servicii, prea proaste, reprezintă unul dintre motivele pentru care turiștii sunt îndepărtați de litoralul românesc…
Ar mai fi și cosmopolitismul, cel care îi îndreaptă pe unii către destinații externe, dar asta e deja altă problemă.
Mulți români au ales să-și petreacă vacanțele de vară în Bulgaria, Grecia sau Turcia și petrec doar unele weekenduri în stațiunile de la noi.
Mamaia rămâne cea mai atrăgătoare stațiune de pe litoralul românesc, dar, terasele, barurile și restaurantele de aici nu sunt chiar pentru orice buzunar.
Într-unul dintre pub-urile apreciate de turiștii care vin la Mamaia, Barrels, o apă plată la 0,33 litri costă 13 lei (21 lei sau 28 lei la 0,75 litri), notează gândul.ro.
Pentru un fresh de portocale trebuie să plătești 24 de lei, iar un ceai cu gheață costă 22 de lei.
De asemenea, o salată Caesar poate fi cumpărată în schimbul a ”doar” 52 de lei, o porție de mici cu cartofi 55 de lei, un burger cel puțin 42 de lei, iar o pizza Margherita 44 de lei.
Un turist a postat pe Facebook nota de plată pentru o masă la un local din comuna Corbu.
”Postez nota de plată cu prețurile de la Corbu de sâmbăta trecută. Când se plâng unii pe forum Thassos că e prea scump meniul, vă rog să le prezentați acest bon.
Să-mi rup și mașina pe drumurile care duc la Vadu și Corbu”, a scris acesta pe grupul de Facebook ”Forum Litoral România”.