Proprietarul Paralela 45: Românii, 50 de săptămâni sunt slugi, iar două săptămâni vor să fie regi în vacanţă

Autor:

Data:

Proprietarul Paralela 45: Românii, 50 de săptămâni sunt slugi, iar două săptămâni vor să fie regi în vacanţă

Alin Burcea, CEO și proprietar al agenției Paralela 45, este de părere că românii tind să-și petreacă vacanțele în hoteluri luxoase, muncind chiar tot restul anului pentru a-și îndeplini visele, dar modul în care își exprimă această idee e unul cel puțin nefericit, sau, poate, chiar exprimă adevăratul mod în care își percepe clienții…

”Ne străduim de ani de zile să vindem hoteluri mai ieftine. Ştiţi ce vor românii? Dacă s-ar putea să cumpere numai Kaya Palazzo, numai Calista, ar cumpăra (printre cele mai scumpe hoteluri din Antalya – N.R.). Neamţul nu cumpără Kaya Palazzo, dar balcanicii, românii, ruşii, bulgarii, cumpără lux. Suntem genul care 50 de săptămâni suntem slugi, două săptămâni suntem în vacanţă, vrem să fim regi”, a declarat Alin Burcea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Burcea, turiștilor români nu le plac hotelurile mai mici, standard.

”Se vând hotelurile cu reputaţie mare, foarte scumpe. Noi, astăzi, 23 octombrie, avem 560 de oameni în Antalya şi este 23 octombrie. Acum vin căutătorii de comori care caută hoteluri scumpe.

Românii nu cumpără hoteluri economice. Din perspectiva oamenilor de vânzări, pe pieţele română, rusă, tarifele sunt puţin mai mari decât pe piaţa germană. E un turism de lux de masă, de peste 1.000 de euro pe săptămână de persoană, cu all inclusive şi transport cu avionul”, a explicat Alin Burcea.

Conform datelor colectate de autorităţile din Turcia, România a ajuns să trimită în Antalya peste 243.000 de persoane, în anul 2019, comparativ cu doar 190.000 persoane anul trecut şi aproape 130.000 în anul 2015.

România se găseşte pe locul 7 ca număr de turişti în Antalya. ”Foarte mult, imediat după ţări ca Germania, Anglia şi Rusia, deşi suntem ţară mică”, a spus Burcea.

Potrivit lui, acest lucru se datorează şi faptului că veniturile în ultimii trei ani au fost mai mari, atât la stat, cât şi la privat şi au generat un volum enorm. De asemenea, un motiv este şi faptul că în Antalya nu se mai ajunge doar din Bucureşti, ci aproape din orice oraş din ţară care are aeroport.

Leave a Comment