Locul de vacanță cu prețuri neschimbate de 10 ani. ”Numai la noi se practică japca!”

Locul de vacanță cu prețuri neschimbate de 10 ani. ”Numai la noi se practică japca!”

Spre disperarea multora dintre hotelierii din țară, mulți români aleg să petreacă vacanțele în străinătate. Această opțiune este motivată de faptul că, așa cum certifică și statistica, un concediu petrecut în străinătate este mai ieftin decât cel din România.

O membră a grupului de Facebook ”Vacanțe sub 500 de euro”, notifică celorlalți prețul plătit pentru un șezlong în Cipru, Paphos unde, de exemplu, pe plaja Alykes, închirierea unui șezlong costă 2,50 euro, la fel ca și o umbrelă – prețurile sunt sensibil mai mici și, dau asigurare internauții, sunt valabile întreg sezonul. De altfel, prețurile ar fi neschimbate de 10 ani, spun unii.

Postarea a fost primită cu interes de internauți, care, bineînțeles, au remarcat diferența față de prețurile de pe litoralul românesc.

”Acestea sunt prețurile și în sezon sau doar în extra-sezon?”, a întrebat cineva. ”Mereu”, i-a răspuns o doamnă, iar altcineva a intervenit: ”Cred că de vreo 10 ani sunt aceleași.” Și a fost imediat completat de un alt internaut, care i-a dat dreptate. ”Ai dreptate! Acum șase ani erau aceleași preturi și era în plin sezon…. În toate orașele am fost la plajă și nu erau diferențe la bani… Numai la noi se practică japca. 10 euro un șezlong.” ”Mereu sunt aceleași peste tot”, a adăugat o altă persoană.

”Sunt prețuri reglementate de guvern tot timpul anului! Turiștii sunt chiar îndemnați să reclame eventualele prețuri mai mari, dar nu am auzit să fie cazul. Am fost și în estul Ciprului, și în vest și peste tot aceleași prețuri! La plaja din imagine am fost anul trecut pe 20 iulie, plin sezon!”, a punctat altcineva.

Ce buget ar trebui alocat pentru o vacanță în Cipru

Cineva a dorit să afle ce buget i-ar trebui pentru o vacanță în Cipru. ”Aș dori la anul să merg în Cipru. Pentru 10 nopți ce buget aș avea nevoie?”, a întrebat el.

I-a răspuns chiar un român din Cipru. ”Deși stau aici de 15 ani n-aș ști să vă spun exact. Acum depinde de fiecare dacă închiriezi hotel unde ai mic dejun sau all inclusive (acestea fiind foarte puține și scumpe) sau un apartament care este minim 80 de euro pe zi.

Vă pot spune prețuri, nu știu dacă mâncați zilnic la restaurant sau doriți și într-o seară ceva mai simplu. O suflakia sau un giros care sunt 5– 6 euro porția sau o pizza care este între 12-20 de euro, de exemplu.

Cu siguranță veți vrea să încercați un meze cipriot care costă între 22-25 de euro de persoană. O masă în oraș pentru două persoane poate fi 30 de euro, poate fi 50 de euro. O bere e între 3,50-5 euro pe plajă sau la cafenea. O băutură/coktail e 9 euro seara în bar/ club.”

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories