3dots.ro

Reacția unui turist din Cluj după ce-a văzut cât costă o bere la aquapark- ul de la Nyiregyhaza, Ungaria, : “Deci, avem o problemă gravă în România!”

Reacția unui turist din Cluj după ce-a văzut cât costă o bere la aquapark- ul de la Nyiregyhaza, Ungaria, : “Deci, avem o problemă gravă în România!”

Din statistică se vede clar că Ungaria reușește să atragă mai mulți turiști străini decât România. Și face asta fără să aibă parte de varietatea și bogăția naturală a țării noastre, și probabil că asta se întâmplă dintr-o conștientizare a faptului că dacă se simt tratați corect, turiștii vor reveni cu plăcere, aspect care cam lipsește din viziunea ”ospitalierilor” români…

La granița cu România, în Ungaria s-a dezvoltat o salbă de stațiuni cu bai termale si nelipsitele aquapark – uri, unde, deloc surprinzător, întâlnești foarte multi turiști din România.

Nici nu e de mirare, românii iau cu “asalt” Ungaria, daca vedem reacția unui clujean, care a ajuns la aquapark -ul din Nyiregyhaza (Mestecăniș).

O bere costa 10,5 lei. “Deci, avem o problemă gravă în România! La noi, la Cluj, oriunde mergi e berea 12 – 15 lei. Nu e pic de protecție față de populație. Oamenii nu vor mai ieși din casă la cât e de scump”, remarcă turistul.

“Ei au salariul minim garantat de 3.806 Ron (390.000 huf), iar salariul mediu este de 570.000 huf (7.473 Ron)”, a mai punctat turistul.

În România, salariul minim este 3.000 de lei, iar cel mediu de 6.789 de lei. Așadar, în Ungaria se câștigă mai bine, iar prețurile sunt mai mici.

Cât este salariul în Ungaria
În Ungaria, în mai 2023, câștigul mediu brut al angajaților cu normă întreagă a fost de 567.800 de forinți, în timp ce câștigul mediu net, ținând cont de facilități, a fost de 391.500 de forinți, a anunțat marți Oficiul Central de Statistică din Ungaria (KSH).

Câștigul salarial mediu brut din luna mai a fost cu 17,9% mai mare decât cel din anul precedent, în timp ce câștigul salarial mediu net a fost cu 17,7% mai mare.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs