3dots.ro

Turist român dezamăgit la întoarcerea din Albania: ”Ne-au umilit efectiv, ne simțeam ca ultimii infractori“

Turist român dezamăgit la întoarcerea din Albania: ”Ne-au umilit efectiv, ne simțeam ca ultimii infractori“

Un turist român spune că toată relaxarea și bucuria produsă de vacanța pe care a petrecut-o în Albania s-a spulberat odată cu experiența neplăcută pe care a trăit-o la întoarcerea acasă, când a ales să revină prin Macedonia.

”Albania și Macedonia mi-au lăsat un gust foarte amar, dezamăgire totală… Am intrat în Albania din Muntenegru miercurea trecută. A fost ok totul până aseară, când ne-am întors spre România.

Aveam cazare în apropiere de Ohrid și am decis să trecem vama dintre Albania și Macedonia pe la Pogradec, Sfântul Naum. Mare greșeală am făcut! La ieșirea din Albania, am dat documentele, ne caută, cică nu ne-au găsit în baza de date.

Încep să caute prin bagaje, mașină, tot ce se poate căuta. Am stat cam 20 de minute aici, la final zice că e ok și ne lasă să trecem”, povestește turistul pe grupul de Facebook Forum Albania.

La vama albaneză a fost doar pierdere de timp, după 700 de metri, la cea macedoneană lucrurile au devenit mai complicate…

”Acolo, tot asa, ne solicită actele, asigurarea, totul părea ok, apoi ne solicită să tragem mașina într-o parte și încep și ei controlul, un control mult mai riguros, efectiv desface bancheta din spate, caută în absolut toate bagajele.

Ne pune să intrăm cu mașina pe un canal, intra pe sub ea, ziceam că vor să o dezmembreze. Nu vreau să zic ce senzație și ce stări am avut eu cu prietena mea! Ne simțeam ca ultimii infractori și traficanți de droguri”, povestește românul.

Controlul riguros a durat 40 de minute, vameșii macedoneni le-au spus că a unul de rutină, motivat de faptul că prin punctul respectiv de frontieră toți românii care au trecut au fost traficanți de droguri și să nu se sperie.

”Cum, Doamne iartă-mă, să nu se speriem, dacă ne-au tratat în halul acesta și ne-au umilit efectiv?! Ne-au anulat practic toată bucuria concediului petrecut în Albania”, s-a lamentat românul., care a declarat că nu va mai alege Albania ca destinație de vacanță.

”Nu vom mai veni niciodată în Albania! Am vrut să povestim această experiență neplăcută, ca să împărtășim și cu alții faptul că nu e recomandat să treceți vama prin zona aceasta. A mai pățit cineva asta?”, a întrebat el.

Unii membri ai grupului de Facebook povestesc că au trecut prin situații similare și  că ceea ce au pățit cei doi turiști este ”normal”, alții că nu s-au confruntat cu o astfel de experiență.

”Ce e așa anormal ? Până la urmă dacă știai că ești în regulă cu totul, nu aveai de ce să te temi! E absolut normal să se mai facă controale așa riguroase, mai ales la vămi!”, a comentat cineva.

”Am fost în Albania și Macedonia, nu am pățit așa ceva, sincer sunteți printre puținii la care aud așa ceva. Am trecut granițele în 2 minute, Bulgaria – Macedonia, Macedonia – Albania”, spune un altul.

”Da, am fost controlați și noi. Nu chiar așa. Dar desfăcut portiere, bagaje, verificat acte etc. Fac controale, e normal, sunt foarte mulți migranți care trec ilegal. Plus că mulți cară țigări, alcool și alte substanțe, fac trafic de carne vie (femei, copii).

Copilul a trebuit să l trezim că să-i verifice trăsăturile (culoare ochi, trăsături faciale). La întoarcere eu îmi luasem un palmier din Albania și am văzut că se uitau ciudat (am citit că e posibil să accepte sau nu asta)”, și-a împărtășit experiența un alt turist.

”Îmi pare rău pt experiența dvs, dar e posibil să pățiți același lucru și în vama României. Dacă le lăsați 5€ să bea o cafea nu aveați această experiență, o să mai aveți așa experiențe indiferent în ce țară mergeți în concediu, nu o să fie ultima experiență, vă spun sigur”, crede un alt comentator.

”Da, și noi am trecut pri nasta, nu mi se pare ceva wow. Așa ar trebui făcute cam în toate vămile, de aia în Ro intra care cum vrea cu ilegalități, documente false, droguri și alte rahaturi! Logic, m-a surprins că alții au răbdare să facă așa ceva, la noi se uită la documente și pa, liber!”, a relatat un alt membru al grupului de Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs