3dots.ro

Un român din Germania, uimit de prețurile de la localurile din centrul Iașiului: ”E prea mult!“

Un român din Germania, uimit de prețurile de la localurile din centrul Iașiului: ”E prea mult!“

Iașiul, unul dintre cele mai importante orașe ale României, reprezintă un punct important de atracție pentru turiști din țară, dar și din străinătate.

Marian, un tânăr în vârstă de 29 de ani care locuiește din copilărie în Germania, a ales să viziteze capitala Moldovei și și-a împărtășit public experiența pe care a avut-o.

Declarându-se impresionat de frumusețea orașului, românul din străinătate spune că a constatat cu uimire că prețurile de la terasele din centru sunt comparabile cu cele pe care le găsește la restaurantele din Germania.

”Sunt născut în Brașov și locuiesc în Germania de la vârsta de 12 ani, acolo am învățat, am făcut facultate, acolo muncesc de mai mulți ani. Am început un tur al României, împreună cu soția și am ajuns și în Iași. Orașul este superb, cel puțin centrul Iașiului și parcurile.

E prima oară când îl vizitez și mi-a făcut o impresie foarte bună. Pare un oraș bine organizat. Dar prețurile mi se pare extrem de mari, având în vedere salariile din România și din Iași, unde am înțeles că se câștigă mai puțin decât în alte părți ale țării.

Am fost la terasele din centru, cele recomandate de ieșeni prin intermediul recenziilor și am plătit pentru o bere, la 330 ml, o marcă comună, 24 de lei. Deci, vorbim de aproximativ 5 euro. Sunt prețuri comparabile cu cele pe care le întâlnesc în Germania, în Stuttgart, în centru.

Am fost la restaurantele cu specific românesc din centrul Iașiului. Mâncarea este foarte bună, dar, din nou, prețurile sunt destul de mari, de piperate.

Un meniu cu trei mici, pâine, muștar și câțiva cartofi prăjiți, 56 de lei. Este destul de scump, mai ales pentru salariile din România. În rest, orașul este superb și poate fi vizitat și fără mulți bani, există și alternative pentru restaurantele scumpe”, a povestit tânărul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs