Coșmarul trăit de un turist român în Grecia. ‘M-au transformat în sac de box, deși nu mai puteam să mă apăr’

Spre deziluzia hotelierilor, mulți români au ales în acest sezon estival să-și petreacă vacanța în străinătate, principalul motiv fiind discrepanța destul de mare dintre prețuri și serviciile oferite pe plaiurile natale.

Desigur, alegerea nu vine la pachet și cu certitudinea că vacanța una va fi total reușită, destul de mulți români povestind pe rețelele de socializare incidentele cu care s-au confruntat.

Este și cazul unui român care a ales să-și petreacă opt zile de vacanță în Grecia, dar, după o experiență profund negativă, spune că nu se va mai întoarce niciodată acolo,

Turistul român povestește că spre finalul sejurului, când mai avea două zile de vacanță, a fost atacat pe o plajă din Thassos de trei indivizi care vorbeau limba greacă și a rămas fără ceas, fără bani și a încasat o bătaie zdravănă, iar soția sa a rămas și ea fără bijuterii.

”Ne plimbam liniștiți pe o plajă din Thassos, era cred ora 3-3.30 și ne pregăteam să mergem spre hotel ca să ne culcăm.

De nicăieri parcă ne-au ieșit în cale trei persoane, trei bărbați care au sărit ca la un semn asupra noastră. A urmat o ploaie de pumni, au dat și în soția mea și i-au smuls cerceii din urechi și au lovit-o.

Am încercat să intervin și să o apăr și l-am lovit zdravăn chiar pe cel care i-a smuls cerceii. Cred că e ultimul lucru pe care mi-l amintesc, pentru că imediat m-a lovit unul pe la spate și cred că am leșinat, din acel moment nu mai știu ce s-a întâmplat.

Soția mi-a spus că m-au transformat într-un sac de box, deși eu nu mai puteam să mă apăr pentru că leșinasem”, relatează bărbatul.

S-ar putea spune că a avut totuși noroc pentru că infractorii, după ce i-au luat portofelul, i-au aruncat pe jos actele. 

A doua zi, s-au dus la poliție și au reclamat cele întâmplate, însă cazul lor a rămas nerezolvat.

”Polițiștii mi-au spus că ar fi ca și cum ar căuta acul în carul cu fân. Au spus că sunt mulți infractori aici, greci și străini, că mulți dintre ei vin aici pe timpul sezonului estival, iar apoi se fac nevăzuți în te miri ce colț al lumii.

Le-am spus că probabil că erau greci, pentru că vorbeau limba greacă, dar ei au replicat că există mulți muncitori străini care lucrează în Grecia și care au învățat limba.

Deși le-am dat toate indiciile, nu au reușit să rezolve acest caz. Nu știu dacă suntem noi ghinioniști sau dacă au mai pățit-o și alți turiști români, dar noi nu o să ne mai întoarcem niciodată aici”, a concluzionat românul ghinionist.