O româncă a primit o bursă de 10.000 de euro pentru a călători prin lume: „Încă sunt în șoc, m-am bucurat foarte mult”

O româncă a primit o bursă de 10.000 de euro pentru a călători prin lume: "Încă sunt în șoc, m-am bucurat foarte mult"

Pentru unii viața chiar e o cutie de bomboane de ciocolată… Bianca Pascaru, o tânără în vârstă de 26 de ani, a reușit să-și îndeplinească visul de a călători prin lume, după ce a participat la un concurs organizat de o platformă online pentru rezervarea de curse aeriene și a câștigat un premiu în valoare de 10.000 de euro.

Concursul, în care tânăra a prezentat un clip video, despre orașul natal, Suceava, a avut 1.200 de participanți, din 73 de țări, dar numai șapte au devenit bursieri.

Tematica pe care concurenții trebuiau să o abordeze a fost aceea de a demonstra că nu este necesar un buget foarte mare pentru a călători pe mai multe continente.

„Simt că nu este realitate, m-am bucurat foarte mult de oportunitate. Regulile au fost că a trebuit să vizitez minim șase ţări în patru săptămâni şi totodată să fac și content.

A trebuit să bifez Europa, dar şi Asia de sud-est: am început cu Grecia-Corfu, apoi Italia-Milano, Albania, Singapore, Thailanda şi Indonezia”, a declarat Bianca

Tânăra a călătorit în Europa și în Asia împreună cu prietenul ei american.

„M-am obișnuit cu viața asta de nomad, cu casă în spate, aproape două luni am avut doar ghiozdanul cu mine, am avut un stil de viață minimalist. Încă sunt în șoc şi trebuie să procesez.

Mă culcam uneori cu gândul că nu ştiu unde dorm mâine seară, trebuia să caut în fiecare seară următorul bilet, cazare, obiective turistice pe care să le bifez. A fost o fugă continuă”, a povestit ea.

Dintre toate locurile vizitate, cei doi au fost impresionați de Asia, acolo unde au trăit cea mai interesantă experiență.

„Un şoc cultural pe care nu l-am mai trăit până acum, mi-a plăcut. În Bali am vizitat câteva temple, am fost în pădurea maimuţelor, am vizitat două insule, am trăit viaţa de insulă, practic.

Cred că o să îmi aduc întotdeauna aminte cum m-am trezit la 4 dimineaţa ca să prindem răsăritul pe muntele Batur, eram cocoţaţi acolo, şi era foarte multă lume, şi ne uitam toţi la răsărit. A fost frumos”, a povestit tânăra, pentru stirileprotv.ro.