3dots.ro

Experiența trăită de o româncă în gara din Budapesta: ”Ceva ireal, pe lângă frigul crud, oamenii erau și mai cruzi“

Experiența trăită de o româncă în gara din Budapesta: ”Ceva ireal, pe lângă frigul crud, oamenii erau și mai cruzi“

Călătoria cu trenul spre Viena tinde să devină o experiență pe care românii ar trebui să o evite, numărul problemelor semnalate de călători pe această rută, precum și cel al reclamațiilor depuse, fiind în ultimul timp în creștere.

”Am plecat cu trenul din București către Viena pe 29 noiembrie 2023, cu o întârziere de 20 de minute. Am avut bilet la cușetă. După intrarea în Ungaria, pe la 6 dimineața, am fost dați jos din acest tren ”direct” către Viena, în Budapesta. După o oră și jumătate de stat în frig, am fost preluați de un tren (evident fără cușetă) cu scaune normale către Viena”, a relatat o călătoare pe acest traseu.

Cum ce începe prost, se termină și mai prost, la întoarcere, problemele întâmpinate aveau să se complice și mai mult.

”La întoarcere, însă, plecare pe 3 decembrie 2023, începe o altă nebunie. Din Viena trenul vine cu întârziere de două ore. Imediat după intrarea în Ungaria ne-au dat jos. Fără explicații. Am alergat după trenuri către Gyor, iar de la Gyor au fost trei trenuri către Budapesta. Fiecare a prins ce a putut”, mai povestește călătoarea.

Haosul s-a dezlănțuit imediat ce oamenii au realizat că ar exista o variantă mai bună. ”Am ales unul însă în ultima clipă, oamenii au început să sară din el, printre care și noi, pentru a prinde un altul către Budapesta-Keleti. Trenul către România era la ora 19.10”.

Aici a intervenit și CFR-ul, șeful trenului refuzând să îi aștepte pe cei întârziați.

”Am ajuns în Budapesta cu întârziere de aproximativ 20 de minute, cu insistențe ca trenul de România să ne aștepte. Nimic, însă, de data asta CFR-ul a fost punctual…

În gara din Budapesta, ceva ireal. Pe lângă frigul crud, oamenii și mai cruzi. Două ore am încercat să luăm bilete pentru trenul de 22.45 spre România. Când am renunțat la luptă, doamna de la ghișeu ne-a cheamat înapoi și ne-a spus că vom avea bilete. Fără locuri însă. Am luat așa, de disperare să ajungem acasă”, a continuat povestea călătoarea.

Doar că, în această ocazie, trenul CFR nu a mai fost la fel de punctual ca atunci când oamenii s-au rugat să îi aștepte câteva minute.

”De data asta, însă, CFR-ul a întârziat, rezultand astfel o plecare întârziată cu aproximativ 30 de minute. Un haos și o debandadă totală, oameni disperați, înfrigurați care alergau cu bagajele în spate.

Am ales trenul crezând că vom avea parte de o experiență decentă, mai odihnitoare ca o călătorie cu mașina, însă s-a transformat într-un fiasco total”, a conchis tânăra.

Evident, pe parcurs, după intrarea în România, trenul nu doar că nu a recuperat întârzierea cu care plecase spre România, dar a adunat o oră de întârziere până la București.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs