Românii la terase în Thassos la bustul gol, subiect de dezbatere: ”Nu sunteți în solarul de roșii de acasă!”

Românii la terase în Grecia la bustul gol, subiect de dezbatere: ”Nu sunteți în solarul de roșii de acasă!”

Pentru că și-au ”rezolvat” toate celelalte probleme, românii s-au încins într-o nouă dezbatere despre cum se comportă atunci când se află în vacanță în străinătate.

Controversa a fost lansată pe grupul de Facebook Forum Thassos, un român care a vizitat insula reproșându-le compatrioților săi faptul că apar la masă, la terase sau restaurante, la bustul gol, ”ca și cum ar fi în propria curte”.

”Știu că o sa îmi iau mult hate de la dacii liberi, dar… Aveți bunul simț să puneți un tricou pe voi la restaurant, terasă, tavernă! Nu sunteți în solarul de roșii de acasă! Nu e nimeni obligat sa vă vadă fundul ieșind din pantaloni și burta peste masă! Educația costă, știu, dar bunul simț e gratis!”, a postat bărbatul pe Forum Thassos.

Părerile au fost împărțite, postarea adunând peste 100 de comentarii. În timp ce unii sunt de acord, admițând că turiștii trebuie să manifeste o minimă decență când merg la restaurantele de pe plajă, alții susțin că nu poți cere unor oameni care au venit de pe plajă să se îmbrace la costum.

”Este respect atât pentru tine ca persoană, cât și pentru cei de lângă”, crede unul dintre comentatori.

”Nu știam ca am un dress code si la taverna de pe plajă…

Later Edit: că văd numai oameni educați pe aici, atât de mulți încât îmi vine să repet cei 7 ani de acasă … Când ceri o bere la taverna de pe plajă… Voi tot la 4 ace sunteți???”, comentează ironic un conațional.

”Nu văd mare deranj, sunteți voi prea sensibili. Ești la mare, nu la nuntă”, crede o altă persoană.

”Total de acord. Am citit că există taverne pe anumite insule unde este interzis accesul persoanelor care vin în costum de baie”, spune altcineva.

”Femeile pot servi masa la bustul gol???(întreb pentru un prieten)…lol”, comentează un alt român.

”Total de acord. De asemenea și pentru sexul feminin, minim de decență la taverne”, scrie o altă persoană.

”Calm your breasts senor, ești la plajă, într-o stațiune/pe o insulă, este normal să mai vezi din când în când extra piele, e ok, face parte din peisaj. Mă mir ca nu vă duceți pe plajă să le spuneți oamenilor să se acopere, sau probabil ăsta ar fi următorul pas…”, consideră un alt român.

”După cum comentează unii pe aici, că e ok că doar sunt la „tavernă pe plajă”, bine naiba că nu e vreo plajă de nudiști”, crede altcineva.

”Corect!!! Cea mai bună postare și cel mai bun mesaj din ultima vreme”, a concluzionat un alt comentator.