Experiență nefericită într-o vacanță de 5 stele în Turcia. ”Am plătit 200 euro consultația și rețeta”

Autor:

Data:

Experiență nefericită într-o vacanță de 5 stele în Turcia. ”Noaptea am fost mușcați toți. Am plătit 200 euro consultația și rețeta”

Un român stabilit în Marea Britanie a ținut să împărtășească experiența nefastă a unei vacanțe ce promitea doar amintiri frumoase, petrecută în Turcia, care a costat 3.000 de lire sterline, pentru patru persoane, din care s-a întors cu probleme de sănătate din cauza insectelor din camera de hotel.

Într-o postare făcută pe grupul de Facebook ”Forum Turcia”, turistul român spune că a ales să se întoarcă într-un sejur într-un hotel în care mai fusese și se simțise bine, dar că de această dată a avut ghinionul să nimerească o cameră plină de ploșnițe.

”Fac această postare deoarece am văzut că vin foarte mulți români la acest hotelCum am ajuns la Recepție ni s-a propus upgrade la cameră, din cameră dublă să ne dea family room la un preț chipurile redus. Am acceptat, am plătit 70 euro ca să ajungem în camera 1240 infestată cu bed bugs (ploșnițe – N.R.).

Dimineața lenjeria pătată de sânge, când am ridicat saltelele pur și simplu plin de aceste insecte. Ne-am adresat recepției și ne-au schimbat camera (ei nu știau chipurile de problemă, deși pe timpul zilei cineva a venit în toate camerele pentru dezinsecție), dar prea târziu, noaptea am fost mușcați toți, iar semnele erau vizibile cam a doua zi.

Am mers la doctor, am plătit 200 euro consultația plus rețeta. Mușcăturile au dus la infecție chiar”, a povestit turistul, care a postat sub anonimat.

La întoarcere, medicul din Marea Britanie le-ar fi recomandat să ardă toate lucrurile cu care au fost în vacanță, pentru a nu risca să-și umple casa de ploșnițe.

”Ajunși în UK la medic, diagnostic – infecție, tratament – 7 zile antibiotic, la întrebarea doctorului (sunt în curte de o săptămână), a zis – <dați-le foc!!!! Dacă băgați bed bugs în casă se scapă foarte greu de ele, stau în saltele, haine, cusături, mobilă, îmbinări de lemn și se înmulțesc foarte rapid>”, a menționat turistul.

”Degeaba puneți poze, nu hotelul crește ploșnite. Nu cred că vreun hotelier dorește așa ceva. Astea le aduc din Occident turiștii”, au venit rapid și comentariile.

Au fost, în schimb, și persoane care au apreciat că a apărut informația, astfel încât turiștii să se gândească de două ori atunci când prind o ofertă la hotelul respectiv, dar și să nu treacă ușor peste o astfel de problemă, indiferent de ce destinație și loc de cazare ar fi vorba.

”Cum să pleci la hotel cu nota 7.7 pe booking? Mai bine stau acasă…brrr”, spune altcineva într-un alt comentariu, iar turistul care a făcut postarea răspunde că în urmă cu trei ani s-a ghidat după review-uri și „totul a fost perfect, exceptând plaja”. ”Eu vă semnalam cum să evitați neplăcerile în viitor. Să nu mai alegeți sub 8.5 nota sau 4 pe TripAdvisor. Sub aceste note, serviciile sunt slabe, riști să te îmbolnăvești sigur, sub o formă sau alta. Bine că nu ați făcut și enterocolită”, se continuă discuția.

În discuția iscată se dau și sfaturi privind modalitățile în care se poate scăpa de eventualele ”surprize” din bagaj, pentru că pe lângă problema din timpul sejurului există și riscul ca insectele care creează atât de multe neplăceri să fie duse acasă.

„Nu se rezolvă cu dezinsecție, degeaba insistă. Pe vapoare împachetează salteaua etanș, o scot din cameră și o incinerează. La fel toată lenjeria, pernele, păturile și draperia, tapițeria dacă există, mocheta. Totul sigilat și incinerat. În cameră se face apoi dezinsecție și se sigilează cu bandă adezivă toate ușile, tocurile, ferestrele. Camera stă închisă 2 săptămâni. Aceasta este protocolul corect, ce fac ei cu fâsul este de ochii lumii”, explică cineva într-un alt comentariu.

”Trebuia să aruncați bagajele (genți/trolere) la gunoi. Hainele trebuiau spălate la min 60 de grade Celsius, altfel ouăle rezistă și eclozează în max. 2 săptămâni. Am trecut prin așa ceva la revenirea din vacanța din Grecia, anul trecut. După ce am ajuns acasă, au început să apară nenorocitele în pat, în special în zona capului (pernelor).

Am chemat firma de deratizare cu care colaborez la serviciu și au dat cu vermorelul, de vreo 7 ori, cu soluții profesionale, în toată casa. Dormitorul l-am sigilat și n-am mai intrat în el vreo 2 luni. A fost horror, dar e bine că am scapat de ele și de parchet (s-a umflat și a trebuit înlocuit).

Ploșnitele se înmulțesc repede când au umezeală și căldură, de aceea se găsesc preponderent în țările cu climat mediteraneean/tropical. Pe viitor, când mai mergeți în țări cu astfel de climă, aveți mare grijă unde dormiți, verificați temeinic saltelele/cearceafurile să nu aveți pe/în ele ploșnițe”, este sfatul unui alt participant la discuție.