3dots.ro

Un turist român, după experiența cu un hotel de lux din Londra. ”Dacă se întâmpla la noi ziceau că suntem ultimii în Europa”

Un turist român, după experiența cu un hotel de lux din Londra. ”Dacă se întâmpla la noi ziceau că suntem ultimii în Europa”

Un tânăr din Sibiu care a vizitat Londra împreună cu soția sa, într-un city-break la Londra, povestește că plăcerea călătoriei a fost umbrită de de o întâmplare pe care nu se aștepta să o trăiască.

Revenind la locul de cazare după o seară de hoinărit și vizitat orașul de pe malurile Tamisei, turistul român spune că a descoperit că mașina închiriată pe care o lăsase în parcarea hotelului i-a fost spartă. I-a dispărut o achetă scumpă spune el, lăsată pe scaun, dar… și un pachet de napolitane.

”Le-am spus celor de la hotel, dar au spus că e imposibil să se întâmple așa ceva la ei în parcare. Au spus că ei sunt hotel de 5 stele și că o singură dată, în urmă cu mulți ani, cineva a spart o mașină, dar că e exclus să se fi întâmplat din nou. Că totul e pe camere, că securitatea e perfectă și că nu se poate să-mi fi spart mașina cineva”, a povestit românul.

Inițial a fost decis să depună o plângere la poliție, dar a renunțat, pentru a nu-și compromite ultima zi pe care urma să o petreacă la Londra și pentru a nu se plimba de la o secție la alta de poliție.

”Inițial, am vrut să apelez la poliție, dar m-a rugat soția să nu o fac, să nu ne poarte pe la tot felul de secții pentru declarații și să ratăm ultima zi la Londra. Nu vreau să spun că englezii sunt hoți și nici că sunt neserioși, nu am să generalizez.

Dar ce s-a întâmplat mi-a lăsat un gust amar. Sincer, dacă s-ar fi întâmplat asta la noi ar fi urlat că suntem ultimii în Europa, că suntem hoții Europei.

Și așa prima dată când au mers românii la ei la muncă i-au desființat, iar presa lor scria doar despre hoții și prostituatele din România, nu și despre românii care își câștigă cinstit o pâine muncind la ei”, a adăugat românul.

”Mă gândeam să merg într-un weekend la Edinburgh, e un oraș de poveste, o destinație turistică interesantă, dar voi găsi alte locuri. Până la urmă, există orașe frumoase și mai aproape de noi și mai ieftine, care merită explorate, mă gândesc aici la Budapesta sau Viena”, a concluzionat turistul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs