Turişti străini despre România: «Cea mai mare surpriză a aventurii noastre. Întâi am vrut s-o ocolim»

18 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

James Redgrove și Kristina Jakovlevaite sunt doi tineri atât de pasionați de turism încât au mers până la capăt, au renunțat la slujbe și-au pornit la cutreierat Europa într-o dubiță.

Turişti străini despre România: «Cea mai mare surpriză a aventurii noastre. Întâi am vrut s-o ocolim»

În 2018, cei doi au renunțat la slujbe, și-au convertit mașina, un Renault Trafic, într-o dubiță-rulotă și au plecat să străbată Europa.  Călătoria lor a început în Marea Britanie şi s-a terminat în Italia, unde James a găsit de lucru, după ce au străbătut Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, România, Bulgaria şi Turcia.

”Am documentat călătoria ca să o putem împărtăşi cu cei dragi şi cu ceilalţi de oriunde, ca să ne păstrăm memoriile acestui an. Sperăm că vă vom face să zâmbiţi, pentru că avem un sens al umorului destul de ciudat“, spun cei doi aventurieri, pe canalul lor de YouTube - Vanlife. 

Despre România, James şi Kristina spun că a fost surpriza cea mare din turneul lor european, recunoscând că iniţial au vrut s-o ocolească, pentru că informațiile pe care le aveau nu erau din cele mai plăcute. 

”România, ţara pe care am încercat să o evităm traversând spre Ucraina şi luând apoi feribotul spre Turcia. Oamenii spuneau că nu e sigură, că vom fi jefuiţi, că poliţia va încerca să profite de noi... dar ghiciţi, ce! Soarta (şi noi pierzându-ne actele de înregistrare a dubiţei ne-a forţat să conducem prin România şi am avut o revelaţie!

Vedeţi în o parte din călătoria noastră acest minunat loc în care viaţa este simplă, în care lumea îţi face semn cu mâna când treci, în care animalele de fermă cutreieră libere, ca să menţionez petrecerea de Halloween la Castelul lui Dracula, cai şi căruţe pretutindeni... “