Româncă stabilită în Italia, în vacanță în țară: «Dacă turismul face progrese, să mi le arate şi mie, că eu nu le văd»

11 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Iulia Negru, o tânără profesoară din Galaţi, care s-a stabilit de câțiva ani în Italia, unde predă engleza la Universitatea din Trieste, spune că a dorit să-i ofere în acest an mamei ei o scurtă vacanţă în staţiunile Slănic Moldova, Târgu Ocna şi în Rezervaţia Oituz, însă a avut parte de o mare deziluzie.

Româncă stabilită în Italia, în vacanță în țară: «Dacă turismul face progrese, să mi le arate şi mie, că eu nu le văd»

”Am dus-o pe mama la munte, în zona Slănic Moldova, de sâmbătă până marţi. La cazare, doamna care ne pregătea camerele: «Ah, sunteţi cu mască, credeţi în Covid». «Nu, cred în ştiinţă, doamnă! Nu trebuie să cred în curent electric ca să nu bag mâinile în priză!», i-am răspuns.

Peste tot, Oituz, Negoieşti, vânzătoarele de la magazine erau fără mască. Iniţial, luate cu frumosul - «De ce?» - au avut tot felul de explicaţii: «Păi, tocmai am mâncat», «Păi, mi-e cald». La restaurante situaţia nu a fost diferită”, a povestit profesoara pentru cotidianul Adevărul.

”La Salina de la Târgu Ocna, superbă şi imensă, miros cumplit de motorină, pentru că oamenii sunt duşi în subteran cu autobuze din 1960 toamna, cu 240 metri mai sub pământ, dar un drum de kilometri de fapt.

Aerisirea sau ventilaţia există se pare doar în visuri. Am făcut reclamaţie: miros, autobuze, acces handicapaţi zero, nu se rambursează bilete. Cică aerul este verificat în fiecare dimineaţă. Am cerut analizele, nu plătesc să respir aerul ăla viciat”, a mai povestit Iulia Negru.

Nici următoarea experienţă nu a fost mai bună.

”La Rezervaţia Naturală de la Oituz: barieră, niciun acces. Am cules trei saci negri de gunoaie lăsate de săteni pe drumul ce duce spre Rezervaţie. Am încercat a doua zi cascada Buciaşi: am cules alte gunoaie, din nou. Trasee: zero.

La pensiunea unde am stat: cumetrie, cade curentul (”nu e vina noastră”), nu merge internetul (idem), a picat şi semnalul TV (aţi ghicit, idem). Dar bate clopotul ca să... alunge norii. Da, în 2020, se alungă norii aşa. Turismul din România, dacă face progrese, să mi le arate şi mie, că nu le văd”, a mai spus românca.

Iulia Negru a precizat că a făcut reclamaţie la Protecţia Consumatorului şi că aşteaptă explicaţii pentru faptul că legea este încălcată în mod repetat şi de foarte mulţi ani, dar nu s-a luat nicio măsură.


CLICK - Follow us on Google News