Dezbaterea dintre Biden și Trump i-a făcut pe americani să dea năvală pe Google pentru a vedea cum pot deveni cetățeni canadieni

01 Oct 2020 | scris de Ioana Tomozei

Prima dezbatere dintre Joe Biden și Donald Trump a avut un cu totul alt rezultat decât clarificarea opțiunii de vot a celor indeciși, iar atacurile la persoană și jignirile dintre cei doi candidați i-au făcut pe americanii dezamăgiți să caute pe Google soluții pentru a “evada” din SUA, scrie The Guardian.

Dezbaterea dintre Biden și Trump i-a făcut pe americani să dea năvală pe Google pentru a vedea cum pot deveni cetățeni canadieni

Dezbaterea pentru alegerile prezidențiale din SUA a avut loc în Cleveland, Ohio, a durat o oră și jumătate și a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News. 

Schimburile de replici au fost acide și cei doi și-au adresat jigniri în mai multe rânduri. S-au întrerupt unul pe  celălalt la fiecare frază și, la un moment dat, Joe Biden i-a spus chiar lui Trump ”Mai  taci, omule!”

Candidatul democraților l-a acuzat pe Trump că a ascuns gravitatea virusului SARS - CoV- 2 și din cauza lui au murit foarte mulți americani:. ”O mulțime de oameni au murit până ce s-a deșteptat el și a acționat mai rapid”

”Ai folosit cuvântul deștept?”, a întrebat Trump. ”Ai spus că ai studiat la Universitatea Delaware, dar ai uitat numele facultății”.

Biden a râs și a spus că nu este adevărat, dar Trump a continuat: ”Ai fost cel mai slab student din anul tău sau printre cei mai slabi. Nu îmi spune mie despre deșteptăciune. Nu folosi cuvântul ăsta”. Biden: ”Oh, mai scutește-mă”. 

”Pentru că nu e nimic deștept la tine, Joe. 47 de ani nu ai făcut nimic”, a continuat Trump. ”În 47 de luni am făcut mai multe decât ai făcut tu în 47 de ani”.

În urma confruntării electorale în care haosul a fost poate singurul element remarcabil, Google a raportat o creștere uriașă a numărului de căutări pentru întrebarea: ”Cum se poate obține cetățenia canadiană”.

Chiar mai mult, unii dintre americani au fost atât de grăbiți și dornici "să scape" încât au scris greșit numele țării vecine: ”Cum să te muți în Canda”...

Numărul căutărilor a început să crească în jurul orei locale 22.30, chiar în timpul dezbaterii, și au continuat să crească în timpul nopții, dar mai ales în timpul dimineții. Cele mai multe căutări au provenit din Massachusetts, Washington și Michigan.


CLICK - Follow us on Google News