Trump ar fi oferit un miliard de dolari unei companii germane pentru vaccinul anticoronavirus, pentru a-l folosi doar în SUA

15 Mar 2020 | scris de Ioana Tomozei

Donald Trump ar încerca să îi convingă pe cercetătorii de la compania germană care lucrează la un potențial vaccin contra coronavirus cu donații financiare consistente și astfel să asigure exclusivitatea pentru țara sa, potrivit unor surse guvernamentale germane citate de Die Welt.

Trump ar fi oferit un miliard de dolari unei companii germane pentru vaccinul anticoronavirus, pentru a-l folosi doar în SUA

Sursa citată mai menționează că guvernul german face demersuri pentru a împiedica acest lucru.

Este vorba despre compania CureVac din Tübingen. Daniel Menichella, șeful companiei, a participat la o întâlnire a managerilor din domeniul farmaceutic cu președintele Trump, întâlnire care a avut loc la Casa Albă, la începutul lunii martie și la ea participat și vicepreședintele Mike Pence. 

Ulterior apariției acestei informații, pe 11 martie, CureVac a emis un comunicat prin care anunța că Daniel Menichella, CEO-ul companiei, cetățean american, a părăsit compania și a fost înlocuit de fondatorul acesteia, Ingmar Hoerr.

Trump ar fi oferit companiei germane o sumă mare pentru a-și asigura exclusivitatea asupra patentului vaccinului, la Berlin suma vehiculată fiind de un miliard de dolari.

Presa germană subliniază că ”este deosebit de problematic faptul că Donald Trump face tot posibilul pentru a obține un vaccin pentru Statele Unite și numai pentru ele”.

Ministerul sănătății din Germania nu a dezmințit dezvăluirile apărute în Die Welt.

”Guvernul federal este foarte interesat de realizarea unor vaccinuri și antivirale împotriva coronavirusului, care sunt dezvoltate în Germania și Europa”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. 

În Germania au fost confirmate peste 2.300 de cazuri de îmbolnăvire şi 5 decese.


CLICK - Follow us on Google News