Un adolescent român de 17 ani, component al lotului național de înot al Italiei, a murit de COVID-19

11 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

Emanuelle Alessandro Pandele, un român de doar 17 ani, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a murit de COVID-19, informează Il Messaggero.

Un adolescent român de 17 ani, component al lotului național de înot al Italiei, a murit de COVID-19

Adolescentul era rezident, împreună cu familia sa, proprietara unui magazin în localitatea Montecassiano din provincia Macerata (Marche). Era considerat un înotător excelent, fiind câștigător a diferite titluri în acest sport, alături de lotul național al Ilaliei.

Potrivit presei din peninsulă, după ce s-a infectat, adolescentul român a petrecut mai multe zile la Terapie Intensivă. Inițial a fost internat la spitalul din Macerata, iar apoi dus de urgență la cel din Ancona. Aici și-a petrecut ultimele zile și a murit în noaptea de luni spre marți.

Sursa citată mai precizează că adolescentul suferea și de o altă patologie severă, care nu i-a permis să se vaccineze. 

”Emanuelle Alessandro Pandele, în vârstă de șaptesprezece ani, s-a stins din viață, după ce, pentru câteva zile, a fost internat la terapie intensivă în spitalul Torrette di Ancona.

Emanuelle Alessandro Pandele a încetat antrenamentele în sezonul trecut.

Comitetul Regional Marche sprijină familia băiatului în acest moment dificil, participând la durerea celor care l-au cunoscut cel mai bine sau pur și simplu l-au cunoscut în bazinul pentru antrenamente sau pentru concursuri”, se arată pe pagina de Facebook a Federației Italiene de Înot. 

”Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe.

Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici daca nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei,” a scris pe rețelele de socializare Sergiu Balaban, un jurnalist român stabilit în Italia.

”Uneori întâlnești studenți care sunt adevărate exemple de putere. De nestăpânit, răzvrătiți, ne împing în fiecare zi să deschidem catalogul pentru a vedea dacă prezența lor va schimba cursul lecției.

Acelea sunt momentele în care intrăm în clasă anxioși, dar plini de energie, gata să acceptăm provocarea, să dăm tot ce putem pentru a arăta că până și cel mai neliniştit băiat ne poate deschide lumea.

Tu ne-ai deschis lumea ta, fără să-ți ascunzi slăbiciunile sau nenumăratele tale „aventuri”, ne-ai enervat, dar ai și râs mult.

Rămas bun și mulțumesc, a fost o onoare să merg pe această bucată de drum cu tine!”, a scris una din profesoarele adolescentului român, Maria Grassetti.


CLICK - Follow us on Google News